– Amfi Moa heier på lokale lag og foreninger som skaper gode opplevelser for barn og unge. Gjennom den årlige Amfelia og Oskar prisen deler de ut en gavesjekk på kr 10.000 til noen som gjør en ekstra innsats for barn og unge i lokalmiljøet, forteller senterleder Anne Mari Rødal Kleppe.

I perioden 19. mai - 1. juni kunne alle være med å nominere et lokalt lag eller en forening som gjør noe ekstra for barn og unge i lokalsamfunnet. I starten av juni ble det valgt ut fire kandidater som blir med i konkurransen om gavesjekken.

De fire nominerte var:

  • Finalist 1: Bamsesykehuset Ålesund

  • Finalist 2: Ålesund Rideklubb

  • Finalist 3: Fellesverket Dragen

  • Finalist 4: Flisnes og Hatlehol Nærmiljøpark

Man kunne stemme på sin favoritt både digitalt og i senteret.

– Pengene skal gå til oppgradert og ikke minst mer utstyr, samt muligheten til å arrangere Bamsesykehus flere ganger. Hvis dere ønsker å ha bamsesykehuset på besøk en plass, er det bare å ta kontakt. Vi er også et mobilt team og ønsker å fortsette arbeidet med å ufarliggjøre det å komme på sykehus, sier barnelege Farhan Ud Din som er leder for Bamsesykehuset.

Over 350 bamser til behandling

Onsdag 24. mai åpnet Bamsesykehuset i Ålesund sykehuset for alle bamser. Målet er å ufarliggjøre møtet med sykehuset for barna og flere barnehager fra nærmiljøet fikk besøke Barnesykehuset med bamsene sine denne dagen, forteller sier teamet i Bamsesykehuset.

– Dette året har vært en utrolig reise for bamsesykehuset. Det største bamsesykehuset arrangert i Helse Møre og Romsdals historie, over 350 bamser som fikk behandling. En sammensveiset gjeng på tvers av avdeling har blitt en stor bamsefamilie, fortsetter de.

– Tusen, tusen takk for all kjærlighet vi har fått både før, under og etter arrangementet. Vi er ekstra glad for at arbeidet vi har lagt ned for barna i fylket også blir satt pris på. Vi kunne aldri lyktes uten alle deres støtte, ekstra takk til alle som stemte på oss og bamsesykehuset skal vokse enda mer fremover. Hvis det er noen som ønsker å være en del av bamsesykehuset eller har innspill til hva som kan gjøre bamsesykehuset enda bedre så er det bare å gi lyd, avslutter de.