– Vi er grisegode i store perioder. Første omgang er omtrent årsbeste. Vi produserer mye og spiller rundt med Øvrevoll Hosle. Vi er fryktelig gode offensivt og defensivt. Andre omgang synes jeg også er steinsolid og vi bør score flere mål. Så er det litt unødvendig at vi slipper inn to scoringer på slutten. Det er dumt fordi det hadde vært kjekt å holde nullen, men det legger ingen demper på følelsen jeg har nå, for i dag hadde vi fokus på å gjøre en god prestasjon og det gjør vi til det fulle, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo etter kampen.

Viste klasse fra første spark

Kampen mot Øvrevoll Hosle startet glimrende for AaFK Fortuna. På en tøff bortebane, der serieleder Kolbotn gikk på sitt eneste tap for noen uker siden, tok gjestene fullstendig kontroll fra første spark på ballen. AaFK Fortuna var offensive i tankegang og spillestil, og bygde opp flere angrep mot hjemmelagets mål.

Det tok litt tid før de helt store sjansene kom, men etter kvarteret kom ledermålet fra svært uvant hold. Agata Drozdzik slo et lavt innlegg ut 45 grader og fant kaptein Mette Muri, som hadde funnet veien inn i motstanderens sekstenmeter. Kapteinen viste knusende ro og imponerende avslutningsferdigheter, ved å bredside ballen bort i lengste kryss fra omtrent 16 meters hold.

Etter scoringen fortsatte kjøret mot målet til Øvrevoll Hosle, som var svært tannløse offensivt og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Ikke lenge etter 1.0, kom også 2–0. Maria Herdel Pedersen prøvde seg på et skudd som ble blokkert. Ballen havnet i beina til Maria Denius som også fikk sitt første forsøk blokkert, men plukket opp ballen på nytt. Da gjorde den danske midtbanespilleren ingen feil og lurte inn 2–0 med en avslutning i lengste hjørne.

AaFK Fortuna var også sultne på mer, og burde nok scoret enda flere mål før pause. Blant anna hadde Nora Harnes Håheim en stor sjanse etter en chip på bakerste fra Herdel Pedersen, men en ØHIL-forsvarer fikk så vidt en fot på ballen i siste liten.

Tross et voldsomt trykk resten av omgangen, ble det ikke flere scoringer før pause for AaFK Fortuna.

AaFK Fortuna kunne juble for scoring fire ganger. Foto: Kristian Moe

Fortsatte overkjøringen

Også i andre omgang dominerte AaFK Fortuna. De første 10 minuttene etter pause var jevnere enn første omgang, og Øvrevoll Hosle fikk prøve seg litt mer fremover i banen. AaFK Fortuna hadde derimot svært få problemer med å holde unna og hjemmelaget skapte ingenting.

Etter dette var det imidlertid tilbake til oransje og blå dominans på Hoslebanen. I tillegg til å skape enda flere store sjanser, kom AaFK Fortuna også i utallige gode angrepssituasjoner.

Drøye 20 minutter før avgjorde gjestene også kampen. Maria Herdel Pedersen kom seg fri på høyresiden og slo hardt og flatt inn. Ballen gikk via ØHIL-forsvarer Karoline Svanes og forbi keeper Una Langkås, og 3–0 var et faktum.

Like etter kontret AaFK Fortuna inn 4–0. Herdel Pedersen ble spilt mutters alene gjennom med keeper sammen med Karna Solskjær. Dansken førte ballen mot mål og spilte uselvisk til Solskjær, som enkelt kunne punktere kampen for godt og trille inn AaFK Fortunas fjerde scoring.

To baklengs mot slutten

Mot slutten slapp AaFK Fortuna seg litt ned og Øvrevoll Hosle fikk angripe litt og avfyre noen skudd, uten at de skapte voldsomt med trøbbel for Michaela Moran.

De siste fem minuttene ble det imidlertid litt kaotisk. En lang ball fremover ble feilberegnet av AaFK Fortuna-forsvaret som gjorde at Nadia Pinto kom gjennom. Alene med Moran var innbytteren sikker og trillet inn reduseringen.

Noen få minutter senere fikk Pinto komme gjennom igjen og fikk pyntet ytterligere på resultatet. Seieren var imidlertid aldri truet for AaFK Fortuna, som avslutter grunnspillet med stil og vinner 4–2 over Øvrevoll Hosle på bortebane.

Dermed går de inn i sluttspillet åtte poeng bak Kolbotn, som slo KIL/Hemne, men også tre poeng foran TIL 2020, som avga poeng mot Fyllingsdalen.