Tidligere i år ble det bekreftet at Muri gikk inn i administrasjonen til AaFK Fortuna, i en delt stilling mellom klubben og Sunnmøre fotballkrets. Nå er det klart at AaFK Fortuna-kapteinen også skal bidra inn mot Sunnmørsakademiet for å øke satsingen på jentefotballen.

–  Det føles veldig bra å bli en del av Sunnmørsakademiet. Det er viktig for både AaFK og AaFK Fortuna at vi kan være med å bidra på dette. Rollen min blir å være med resten av gjengen ut for å besøke og følge opp klubbene som har avtale med Sunnmørsakademiet, med en rolle spesielt knyttet opp mot de som har egne jentetilbud, sier Mette Muri.

Det er viktig å skape et miljø der man gleder seg til treningene og kamper uansett alder. Så ønsker vi selvfølgelig at alle skal føle at man blir tatt seriøst, stilt krav til og gitt rom for å oppleve mestring. Jentene – på lik linje med guttene, trenger å oppleve å bli tatt seriøst, at noen har en forventning og at man gjennom dette opplever mestring og tilhørighet, legger hun til.

Leder for Sunnmørsakademiet, Fredrik Carlsen, er strålende fornøyd med å få Mette Muri med som en del av akademiet.

– Mette vil bidra med å besøke og følge opp ekstratiltakene i Sunnmørsakademiet. Hun vil ha et ekstra øye til jentefotballen og har mye kunnskap og egenskaper til å gjøre Sunnmørsakademiet enda bedre enn det er per nå. Kanskje enda flere jenter blir inspirert til å holde på enda mer? Dette er en råsterk signering for oss og det er viktig at AaFK Fortuna også får et større eierskap til prosjektet, uttaler han.