Hun har over 20 års erfaring fra ledende nordiske merkevareselskaper. Dette inkluderer industrikonsernet Orkla. Hennes evne til å identifisere forretningsmuligheter med basis i kundefokus og bærekraft, kombinert med en god ledelse av lokale team, har bidratt til gode resultater og skapt kommersiell og langsiktig verdi, heter det videre.

- I løpet av sin 90 år lange historie med innovasjon og internasjonal ekspansjon har Ekornes blitt en global leverandør av kvalitetsmøbler, inkludert Stressless, et av verdens mest kjente møbelmerker. Jeg er virkelig imponert over Ekornes sterke arv, sier Tine Hammernes Leopold.

– Det er et av få norske selskaper som kan se tilbake på tilnærmet et århundre med automatisert industriell produksjon og vellykket internasjonal merkevarebygging. Jeg gleder meg til å bli en del av Ekornes-teamet som ny administrerende direktør og bli kjent med menneskene, merkevarene, partnerne og kundene, fortsetter hun.

Hammernes Leopold vil tiltre i stillingen til høsten. Midlertidig administrerende direktør, Fredrik Ødegård Nilsen, vil samtidig overta stillingen som viseadministrerende direktør og CFO.