Frelsesarmeen har en mangeårig tradisjon med å dele ut mat før jul. De siste åra har de i stedet gått over til å dele ut gavekort på mat, noe som gjør det hele litt enklere både for de som organiserer og for dem som tar imot.

I år var det rundt 40 husstander – enslige, par og familier – som hadde søkt om gavekort, og alle fikk, opplyser Åse Berg Grønvik, som er daglig leder av Frelsesarmeen i Ålesund.

Nogo attåt

Torsdag kunne gavekorta hentes i Frelsesarmeens lokaler i Apotekergata. I tillegg til gavekortet, som har en gyldighet på ett år, kunne man få med seg diverse godsaker, pluss hjemmestrikka votter og litt forskjellig anna, deriblant noen forundringsbokser med alt fra julekuler til små tuber med håndkrem.

– Vi deler ut en del av det vi har fått inn i handlevognene som står rundt på butikkene, der folk kan legge fra seg en matvare eller flere. Dessuten har vi et lager med litt forskjellig, som vi også deler ut fra, sier Grønvik.

Matposer

Man kunne også få med seg en matpose fra Varmestua. Der deler de ut matposer hver tirsdag og onsdag gjennom hele året.

– I 2020 delte vi ut rundt 800 matposer, og i fjor steg antallet til 904. Vi har ikke tallene for i år enda, men det blir i alle fall ikke færre poser enn i fjor, forteller Åse Berg Grønvik.

For å få gavekort fra Frelsesarmeen, må man søke på forhånd. Søknadsskjema får man på Varmestua fra midten av november og noen uker framover. Standard beløp på gavekortet for en enslig, er i år 600 kroner; for familier settes beløpet etter en individuell vurdering.