Hvordan har det vært å starte opp igjen på hjørnet ditt i Kremmergaarden?

Det har vært helt fantastisk! Kjæresten min foreslo at jeg kunne slå meg til ro på hytta på fjellet og gå tur med hundene, men da hadde jeg blitt gal! Jeg er altfor sosial av meg til noe slikt, og jeg elsker jobben min. Jeg begynte her i Kremmergaarden i 1995, som daglig leder for Esthétique. I 2010 ble kjeden kjøpt opp av Kick’s, og i 2012 ble vi selv til Kick’s. Så ble butikken min lagt ned i 2020, og i et års tid drev jeg for Luxe. Så ble den butikken også nedlagt, og i september begynte vi arbeidet med å starte ei avdeling av Skin Tonic. Det har tatt litt lenger tid enn vi håpte, mye på grunn av leveringsproblemer som skyldes krig og pandemi, men nå er vi endelig i gang! Og med oppstart midt i Black Week, fikk vi en pangstart – det var veldig kjekt!

Ellers har jeg en broket fortid fra før jeg begynte i denne bransjen: Da jeg var 20 år, søkte jeg 13 forskjellige jobber i Oslo – og fikk tilbud om sju av dem! Det endte med at ble bybud for firmaet E. H. Vestnes. Der fikk jeg utdelt en Mazda 323 og skulle kjøre på kryss og tvers av Oslo med enorme sjekker, som kunne være på både 50 og 100 millioner kroner. Det var ekstremt viktig å få dem levert inn hos Norges Bank før klokka halv tolv samme dag som vi fikk dem, for ellers gikk vi glipp av store renteinntekter. En gang kom jeg meg inn døra og fikk stemplet sjekken med tre sekunder igjen til tida gikk ut!

Jeg steg i gradene til å bli salgsleder i firmaet, som etter hvert ble kjøpt opp av Elconn finans. Da var jeg på nippet til å bli aksjemegler, men så kom krakket i 1987, året etter at jeg hadde fått min første sønn, og jeg endte opp i inkassobransjen i stedet. Det er i grunnen ikke den kjekkeste bransjen å jobbe i, så etter at jeg flytta tilbake til Ålesund i 1990, tok jeg utdanning i farge og stil og begynte for meg selv med å holde diverse kurs i Spjelkavik. Så, i 1995 dukka stillinga som daglig leder for Estéthique i Kremmergaarden opp, og siden har jeg vært her.

Hva er du mest opptatt av nå?

Å gi kundene mine den aller, aller beste sørvisen. Det er noe man ikke kan lære, men som man må ha i seg. Og jeg er jo så sosial, så det er noe jeg stortrives med.

Hva bruker du fritida di på?

Hvilken fritid? [Latter] Vi har jo hunder og går mye på tur, men nå før jul har jeg ikke fri i det hele tatt. Så kjæresten har tatt hundene med på fjellet, for jeg jobber jo uansett hele tida …

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Denne måneden er det i alle fall Ina Breivik på Arbeideren! Herregud for et bra show! Mamma inviterte meg med, og vi lo så vi grein.

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Ikke har jeg nattbord og ikke leser jeg noen bok for tida. Og når jeg leser, blir det bare fag. Men det hender jeg har perioder der jeg leser mye av noe; en stund leste jeg for eksempel alt av Wilbur Smith – og det er ganske mange bøker.

Favorittmusikk?

Ikke noe spesielt; jeg er ganske altslukende. Eller kanskje Queen – de har vært med meg alltid.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Ikke mye. Viss jeg skrur på TV-en, er det fordi jeg er så sliten at jeg kan se hva som helst.

Favorittmat?

Det må vel være å gå ut og spise, helst noe fiskemat – torsk, for eksempel –, gjerne på Sjøboden. Ellers er jeg slik at jeg gjerne kan leve ei uke på knekkebørd med ost …

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Jeg har en haug av apper: Man kan jo ikke bevege seg over dørstokken en gang i dag uten å ha en app for det! Jeg har for eksempel fem parkeringsapper, og det er app meg hit og app meg dit. Men den viktigste for meg, er nok P4-appen, som står på i butikken hele tida.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Akkurat nå er jeg forferdelig uenig med de som styrer dette landet, i skattepolitikken. Jeg tror at når man setter opp formuesskatten for de rikeste så mye at de rømmer landet, da taper hele Norge på det.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Ja! Jeg bor 700 meter borti gata og går til jobb. Så jeg er veldig fornøyd med gå-tilbudet! [Latter]

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Naturen og den friske lufta. Vi er heldige som bor her!

Hva gjør du om ti år?

Da er jeg nok fortsatt her, om enn neppe i full stilling. Å slutte å jobbe, kan jeg ikke se for meg. Dette er livet mitt!

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Det har jeg aldri tenkt på … Ikke tipper jeg Lotto eller noen ting, for jeg vinner aldri noe, likevel. Men jeg hadde nok betalt ned på lånet og delt ut noe til barna.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Hjulet!

Hva er ditt favorittreisemål?

Italia – Nord-Italia, faktisk. Det er fin natur, ikke så store byer, hyggelig folk og varmt og godt på sommerstid. Men jeg hadde aldri reist dit på skiferie, for nedoverski er jeg helt ferdig med! [Latter] Ellers blir det mest turer på hytta; vi har jo to hunder, så da er det ikke så lett å reise lenger vekk.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Kanskje italiensk?

Hva er det mest unødvendige du eier?

Jeg tror ikke jeg eier så mye unødvendig. Når man har flytta i voksen alder, så har man kvitta seg med unødvendige ting. Det var en periode i livet der jeg kjøpte all verdens rette- og krøll- og kreppetenger, og det var nok unødvendig, men jeg tror de er borte nå.

Hva gjør du for miljøet?

Går til jobb!

Hva er meninga med livet?

Å ha det gøy og nyte det.