I samarbeid med hoppgruppa til Spjelkavik IL, har Spjelkavika.no laga til en 50 meter lang, bratt og våt vannsklie ned den mellomstore hoppbakken i Spjelkavik. Vannsklia ble montert mandag kveld, og i dag, tirsdag, inviteres barn og unge til å teste den ut.

– Vi ble kontakta av Spjelkavika.no og syntes det var et kjempemorsomt tiltak. Vi er for all aktivitet som skaper tilknytning til hoppanlegget, og en vannsklie er jo veldig morsomt for barn, sier Lars Tore Hatlehol i Hoppgruppa til Spjelkavik IL.

For første gang

Dette er første gang det har blitt laga til ei vannsklie i hoppanlegget. Planen er at sklia skal bli værende i bakken i en periode, og at det blir satt opp spesifikke tider der den kan brukes. Dersom vannsklia blir en suksess, håper Hatlehol at tiltaket kan gjentas ved senere anledninger.

– Det er helt klart. Vi satser på at dette faller i smak hos barna, og håper at mange møter opp for å prøve den ut i dag, slik at den kan settes opp igjen flere ganger, sier han.

Kjøreregler

På Spjelkavika.no er det forklart hvordan vannsklia skal fungere, samt hvilke regler som gjelder for bruk av sklia. For god framdrift og sikkerhet skal sklia tilføres vann, og den skal bare brukes med voksne fra arrangørene tilstede. I tillegg er det satt opp to andre enkle regler som må følges: 1. Ha det moro, og 2. En må ha på badetøy.