Da arrangeres nemlig Vikadagen for femte gang av den frivillige gjengen i Team Spjelkavika. Siden mars har de holdt på med planlegging og invitasjoner, og har i år fått med flere lokale aktører som byr på ulike aktiviteter for barn og unge, samt invitert politiske partier til å ha stand.

– Det er jo valg i år, så vi har invitert politiske partier til å ha stand slik at de kan vise seg fram og fortelle om sitt partiprogram. Vi tror dette er en glimrende måte for dem å treffe folk i indre bydel, så vi vil si at det er viktig å møte opp, sier ansvarlig for Vikadagen, Tore Myrstad Steinsholt, og frivillig i Team Spjelkavika, Edel Kristiane Smedholen.

Baklukeloppis

Ideen om å starte opp med Vikdagen begynte som en drodleidé mellom Tore og daglig leder på Myrstad Mathus, Martine Myrstad Steinsholt, som begge ønsket at noe skulle skje i området utenfor butikken. Siden har Vikadagen utvikla seg og blitt arrangert fire ganger tidligere. I år er det altså femte gangen, og Team Spjelkavika har lagt opp til et konsept som aldri har blitt gjort på tidligere utgaver av Vikadagen: baklukeloppis.

– Det er helt nytt av året. Vi har invitert alt av folk i nærmiljøet til å være med på baklukeloppis. Konseptet er enkelt og går ut på at dersom man har ting i garasjen som man vil selge, kan man bare legge det i bagasjeluka i bilen, møte opp på Vikadagen, åpne luka og selge i vei, forklarer arrangørene.

Responsen på baklukeloppisen har også vært bra.

– Det blir spennende å se hvordan det går siden det er første gangen vi har det. Men responsen har vært bra og vi har fått 20 påmeldte så langt, noe vi er veldig fornøyde med, sier Tore Myrstad Steinsholt.

Aktivitetsdag for barn og unge

Utenom politiske partier og baklukeloppis, er det lagt opp til mange flere aktiviteter på Vikadagen. Lokale aktører som Mynte frisører, Fagmøbler, Sport 1, Myrstad, Misjonssalen, Fagrør og Nordvest Fiber, kommer alle til å rigge seg opp med stand og aktiviteter for barna på gressplenen foran gården ved siden av Myrstad Mathus.

– Vi oppfordrer alle aktørene som kommer til å bidra med leker og aktiviteter. Dette skal være en aktivitetsdag for de unge i Vika, og vi håper at vi klarer å lage til en fin dag som alle er fornøyde med, sier Tore Myrstad Steinsholt og Edel Kristiane Smedholen.