Fredag ettermiddag åpnet de matservering igjen på Liv og Røre på Amfi Moa. Denne gangen er det Resthon selv som skal drive restauranten. Hovedmenyen vil bestå av burgere men det blir også mulighet for crispy chicken, sprøfritert blomkål og New York cheesecake til dessert for å nevne noe.

Musa Bulduk (t.v) og Railey Coremans er glad for å endelig være i gang og gleder seg til å servere kundene ordentlig hjemmelagede burgere. Foto: Anne Trandal

På kjøkkenet

Liv og Røre har ansatt en kjøkkensjef og en kokk til nå, men det kommer flere som skal ta del i teamet, forteller Silje Pors Øverland.

Musa Bulduk er ansatt som kjøkkensjef og Railey Coremans er ansatt som kokk. Musa bor i Ålesund og har mange års erfaring fra restaurantbransjen. Da vi var innom var han fullt opptatt med bestillinger, men vi fikk en kjapp kommentar:

– Etter min mening lager vi verdens beste burger her, med ferske råvarer og alt er laget fra bunnen av. Jeg har vært med på å planlegge menyen og alt er godt gjennomtenkt, sier en glad Musa som håper mange tar turen innom for å smake.

Railey Coremans er opprinnelig fra Belgia men flyttet til Ålesund for to måneder siden.

– Jeg og kjæresten min, som er fra Ålesund, møttes i Hellas. Hun jobbet for Telenor og jeg jobbet for et annet firma. Jeg hadde hørt mye bra om Norge og at det var et veldig fint land. Så etter en stund valgte vi å flytte til Ålesund og jeg er veldig glad for å være her, forteller Railey Coremans som allerede har kommet godt i gang med å lære seg norsk.

Sentral kjøkkensjef i Resthon, Jonas Melin, er med på åpningsdagen. Foto: Anne Trandal

Smashburger

– Vi fikk to uker på oss til å åpne og da måtte det bli et konsept som vi vet fungerer og det er jo burger. Det ble «Smashburger», som begynner å bli populært i Oslo og er kjempestort i USA, forteller Jonas Melin, sentral kjøkkensjef i Resthon.

"Smashburger" er den nye trendburgeren som er blitt meget populære på American Diners og som du kanskje har fanget opp på TikTok eller YouTube. Dette er en trend som er basert på raske burgere der burgeren starter som en ball og ved å mose hamburgere flate i pannen vil de bli raskere stekt, og du får en saftig, tynn burger på kort tid.

– Vi har klar en spenstig meny som vi er veldig forøyd med, sier Jonas Melin som har tatt turen oppover fra Oslo for å være med på planleggingen og åpningen av Liv og Røre Streetfood.

Fredag ettermiddag hadde det alt vært mange fornøyde kunder innom for å smake på smashburgerene. Foto: Anne Trandal