Besøket var en del av et ønske fra Klaveness selv, som har hatt et ønske om å besøke alle fotballkretsene og komme tett på klubbaktiviteten i hele landet. I en hektisk hverdag har det ikke vært lett å få til, men torsdag var fotballpresidenten i Ålesund, før hun fredag reiste videre til Ulsteinvik.

Fredrik Carlsen snakket om Sunnmørsakademiet og jobben de gjør Foto: Kristian Moe

Dagen i Ålesund ble innholdsrik og tettpakket for Norges fotballpresident. Den startet på klubbhuset til Aksla IL, der hun besøkte en samling fotballkretsen har for ansatte i klubbene sine, med tema økonomi og markedsarbeid. Deretter gikk turen til Color Line Stadion, hvor hun fikk omvisning på stadion, høre om gatelaget og Sunnmørsakademiet, samt dele ut ildsjel-priser til Gunnar Sørensen og Halvor Lie.

På ettermiddagen deltok Klaveness også på en lokalpolitisk debatt i regi av fotballkretsen angående fotballens anleggsutfordringer.

– Dagen her i Ålesund har vært strålende. Jeg har møtt en krets som har vært godt forberedt og blitt servert mange inntrykk fra klubbmøter, gatelag, bærekraftseminar, samt møte med de daglige lederne i AaFK og AaFK Fortuna. I tillegg har jeg fått æren av å dele ut ildsjelpris til de to frivillige som AaFK og AaFK Fortuna ville løfte frem og hedre. Og til slutt fått vært med på den første skikkelige lokalpolitiske debatten i regi av krets, oppsummerer Lise Klaveness til Nytt i Uka/AESby.

Daglig leder i AaFK, Ronny Stokke, fortalte om samarbeidet med AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe
Sportslig administrativ leder i AaFK Fortuna, Ruben Aalberg, holdt foredrag sammen med Ronny Stokke om toppfotballprosjektet til de to klubbene. Foto: Kristian Moe
AaFK Fortuna-kaptein Mette Muri hadde et innlegg om reisen fra FK Fortuna til AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe

Skryt til toppfotballprosjektet

Under seansen på Color Line stadion, fikk Klaveness også presentert toppfotballprosjektet og samarbeidet mellom AaFK og AaFK Fortuna av daglig leder Ronny Stokke og sportslig administrativ leder Ruben Aalberg. De to klubblederne snakket blant annet om starten på prosjektet, hvordan klubbene gradvis har forsterket samarbeidet, profesjonaliseringen av AaFK Fortuna, måten de jobber på og om veien videre.

Fotballpresidenten satt igjen med et godt inntrykk av arbeidet klubbene gjør sammen og skrøt av toppfotballprosjektet.

– Jeg fikk et veldig solid inntrykk. Jeg likte godt at klubbene virker veldig omforent og tar ting i et tempo som gjør at de hele veien kan være på lag og fordøye endringene. Problemet i noen klubber er at kvinnesatsingen aldri kommer i gang, og man må presse mye mer på for å få et handlingsrom, men da kan det bli friksjon og du må bare gjøre det. Men her går det fremover i et fornuftig tempo for begge, slik at det blir en evolusjon fremfor en revolusjon. Jeg fikk et solid inntrykk av det og har skikkelig troen på prosjektet, sier Klaveness.

– Jeg likte også energien i AaFK Fortuna. Det virker som at de er ambisiøse samtidig som at de har det gøy. Det er den balansen man må ha. De tør å være ambisiøse og vil prøve å få til noe stort her i Ålesund, skryter Lise Klaveness videre.