– Vi har ikke begynt på stien enda fordi det er et kjempeprosjekt og det er mye som skal til før vi kan begynne. Men jeg kan si at vi ikke starter med noe dersom vi vet at det ikke kan fullføres, sier Arnstein Roger Leif Eide i Aksla Vel.

Tryggere og sikrere

Stien fra Fjellstua og østover mot Ravneskaret er ikke ny og har blitt gått i mange år. Problemet er at den ikke er gruslagt, og etter hvert som folk har gått der, har den blitt mer og mer gjørmete, ifølge Eide.

– Når stien blir gjørmete, begynner folk å gå ut i terrenget og det danner seg nye stier, som igjen gjør at det blir mer gjørme. Derfor må vi gjøre noe med det og sørge for at stien blir tryggere og sikrere å gå på, sier han.

– Det er veldig mye forarbeid som skal til, og vi prøver nå anslå hvor mye masse vi trenger. Når vi har fått flydd opp sekkene med masse, så skal det spres utover. Det er mye arbeid, men Aksla Vel klarer det meste, legger Eide til.

Ferdig til våren?

Akkurat nå er prosjektet med stien altså i startfasen, og med så mye forarbeid som skal gjøres, er det vanskelig å tidfeste når man eventuelt kan bli ferdig. Eide håper likevel at det ikke blir altfor lenge til.

– Hvis den blir ferdig til våren, så skal vi være veldig fornøyde, men vi har nettopp begynt å planlegge hvordan vi skal angripe denne stien. Vi skal nok få det til, hevder han.

– Vi er nødt til å gruslegge stien før hele området blir ødelagt. Da skal jeg love at det blir et helt unikt tilskudd til turveiene på Aksla, for mrådet der er en liten perle, poengterer Eide.

Feil i avisa

I ukas Nytt i Uka står det at stien som Aksla vel nå er i ferd med å oppgradere, går opp Ravneskaret. Dette er altså feil, og vi beklager misforståelsen.

Slik ser stien ut i dag. Når det regner, blir det veldig gjørmete, noe som fører til at folk går ut av stien og lager nye stier, som så blir like gjørmete og ødelagte. Foto: Aksla vel