Både Albertine og Sigurd tar innovasjonsspesialisering på bachelor-studiet i markedsføring, innovasjon og ledelse hos NTNU Ålesund. Det anbefaler de gjerne videre:

– Studiet er bare helt topp, med flinke lærere som virkelig bryr seg om deg, roser Albertine.

Studentmiljøet og studentbyen Ålesund – selvsagt helt uavhengig av at de er ålesundere, begge to – får også mye ros. Dessuten har de sans for at NTNU i Ålesund er så næringslivsfokusert og har veldig godt samarbeid med relevante bedrifter i området.

– Vi får møte mange fine folk rundt omkring, og alle tar veldig godt imot oss, sier Sigurd.

– Folk virker rett og slett glade for å få dele sin kunnskap med oss studentene, legger Albertine til.

Fornøyde «interns»

I år har avgangsstudentene på markedsførings-, innovasjons- og ledelsesstudiet for første gang fått muligheten til å være utplassert – populært kalt «interns» – i lokale bedrifter, en dag i uka i rundt tre måneder. Studentene må da selv kontakte aktuelle arbeidsplasser og skaffe seg praksisplass; alternativt må de bruke tida til å ta andre, aktuelle fag, opplyser de.

Albertine og Sigurd fikk praksisplass hos Momentium Event på Giske. Etter å ha vært der bare et par onsdager, er de strålende fornøyde og fulle av lovord:

– Momentium er en helt fantastisk arbeidsplass, med fin beliggenhet og med kreative, imøtekommende, flinke og motiverende folk, sier Albertine, mens Sigurd samstemmer.

Varierte oppgaver

Både Albertine og Sigurd har selv en del erfaring med å være med å organisere ulike arrangementer: Albertine som frivillig økonomiansvarlig i Ålesund studentsamfunn, og Sigurd som nestsjef i baren på T2.

Om arbeidsoppgavene hos Momentium Event forteller de at de vil få prøve seg på mye forskjellig.

– Vi får blant anna arbeide med strategier for sosiale medier, markedsplaner for arrangementer og prosjektplanlegging, opplyser Sigurd.

Selv om de begge synes eventbransjen virker spennende, er det ikke nødvendigvis den de sikter seg inn mot.

Første dag som «interns» hos Momentium Event. Foto: Momentium Event

Mat av tare og insekter

En viktig del av studiet de går på, er å opprette og drive en studentbedrift, og her har de begge havna langt utafor eventbransjen. Tilfeldigvis har både Albertine og Sigurd sin studentbedrift valgt å satse innafor det samme feltet: næringsmidler av det utradisjonelle slaget: Mens Albertines studentbedrift, «Fôr», satser på ulike næringsmidler utvikla av tang og tare, prøver Sigurds studentbedrift, «Alerida», å lage fristende snacksprodukter av insekter.

– Det er kanskje ikke så tilfeldig at begge studentbedriftene satser på næringsmidler for framtida, for dette er et stort satsingsområde for næringslivet på Sunnmøre, poengterer Sigurd.

Etter at bachelorgraden er vel i havn til sommeren, er i alle fall Albertine ganske sikker på at hun skal gå videre med mastergrad – men først kommer hun sannsynligvis til å ta seg et friår fra studier og jobbe og tjene litt penger i stedet.

Prosjektledelse

Når det gjelder framtida etter studiene, er de to ganske så samstemte:

– Jeg ønsker å drive med en form for prosjektledelse, for jeg liker å planlegge, strukturere og få en oversikt over det store bildet. Akkurat hvilken del av næringslivet jeg kommer til å jobbe i, er ikke det viktigste, men det kan gjerne være noe kreativt, sier Albertine.

– Der tenker vi veldig likt. Om jeg får mulighet til å gjøre noe mer med studentbedriften etter studiene, er det helt topp, og viss det blir noe innen events og arrangement, er det også helt topp. Men det kan like gjerne være noe i en helt annen bransje, fastslår Sigurd.