Strikkekafé er ikke et nytt tiltak, men arrangeres nå ukentlig, og er et samarbeid mellom Ålesund frivilligsentral og Ålesund bibliotek. Det har alltid vært events og tilstelninger på biblioteket, men ifølge arrangementsansvarlig for Ålesundsbiblioteka, Laila Sollied, er strikkekafeen en del av en mer bevisst strategi om å bli et mer «levende» bibliotek. Hun mener en strikkekafé er bra for lokalsamfunnet.

– Det er positivt at folk kan komme hit for å møtes og være sosiale. At biblioteket får være med på det er kjempepositivt, sier Sollied.

Og tiltaket med å ha strikkekafé på Ålesund bibliotek har slått an. Vanligvis pleier det å være rundt 20 personer som møter opp for håndarbeid, sosialt samvær, kaffe og noe godt til.

– Det er kjempekjekt. Folk blir kjent med hverandre og vi koser oss, sier Grete-Gunn Henriksen.

Grete-Gunn Henriksen er glad for å ha strikkekafeen. Her viser hun frem genseren hun holder på å strikke. Foto: Kristian Moe

Hva tror du er grunnen til at strikking er såpass i vinden som nå?

– Det finnes så mange muligheter med strikking. Man får lov til å være kreativ og man får gleden av å skape noe. I tillegg er det avslappende og sosialt, mener Henriksen.

Og oppfordrer flere til å ta turen til Ålesund bibliotek for å delta på strikkekafeen.

– Vi har plass til flere, så det er bare å komme, understreker hun.