Arrangementet går av stabelen 28. oktober, og i år er det 30. gang Hår og Velvære i Ålesund arrangeres. Bransjefolk, lærlinger, elever og mestere samles til konkurranser og sosial mingling i det som er frisør- og velværebransjen sitt store årlige treffpunkt.

– I år har vi 30-årsjubileum og kommer selvfølgelig til å feire det ekstra. I tillegg ønsker vi å ha et overordnet fokus på å fremsnakke bransjen vår, slik at flere unge folk kommer innom for å se hva det dreier seg om. Det er en liten trend at det er færre søkere til frisørlinja, og det håper vi å endre litt på i år ved å fremsnakke yrket vårt, sier styreleder i Ålesund omegn frisør- og velværelaug, Linda Bakke Ellingsen og styremedlem Lene Vidhammer Holmqvist.

Nye konkurranser

Som vanlig blir det frisørkonkurranser i mange ulike kategorier for lærlinger, elever og mestere på dagtid. I tillegg skal leverandører og bransjefolk ha stand, mens på kvelden blir det festmiddag og sosial interaksjon. Nytt av året er at konkurransen har blitt oppdatert med en helt ny fotokonkurranse, samt to nye kategorier i den vanlige frisørkonkurransen.

– Å stå på podiet foran tilskuere og klippe og sette opp hår er kanskje ikke for alle. Derfor har vi lagt til en fotokonkurranse slik at vi kan få med flere. I tillegg har vi to nye kategorier i frisørkonkurransen. Den ene er styling, mens den andre er innen herreklipp, hvor vi skiller mellom kort og og langt hår, opplyser Bakke Ellingsen og Vidhammer Holmqvist.

– I år skal vi også en stor overraskelse på dagtid og på kveldstid, men mer kan vi ikke si, lokker de.

Håper på ny rekord

På de foregående arrangementene har det pleid å være en del folk innom. Stort sett kommer 300–500 personer innom dørene i løpet av dagen, men i år er håpet at det skal komme enda flere.

– Det er åpent for alle som har interesse for hår og velvære og det er gratis inngang. I år håper vi å få med flere distrikt som Molde og Kristiansund, og at vi øker antall personer som er innom. Det er bransjen sitt treffpunkt og en høydare i Ålesund. Det pleier å være veldig kjekt, så vi oppfordrer folk til å komme, understreker Linda Bakke Ellingsen og Lene Vidhammer Holmqvist.