Som så mye anna starta det i det små for rundt 10 år siden. Jula nærmet seg og Bjørn Sørheim og familien skulle gjøre huset klart for årets koseligste høytid. Bjørn bestemte seg for å pynte huset utvending med noen lysslynger og et par reinsdyr, uten å vite den gang at huset skulle ende opp som den største attraksjonen i nabolaget i juletida noen år senere.

– Det har vel bare bygd seg opp etter hvert. Jeg begynte med litt pynt og så ble det litt mer for hvert år. Da tenkte jeg at jeg bare må dra til, ta det litt lengre og fortsette å fylle på med mer pynt for hvert år, forteller mannen bak det vakre julehuset, Bjørn Sørheim.

Foto: Tipser

Lyser opp jula

Siden den første lysslynga ble festet på huset for omtrent ti år siden, har Bjørn tatt ansvaret for julepyntinga på utsida av huset og fylt på med mer og mer pynt hvert år. Dersom man nå går forbi huset og ser det på nært hold, kan man blant anna se oppblåsbare nisser og reinsdyr, i tillegg til alle lysene i forskjellige farger. Fra hovedveien fra Sula og mot Ålesund er huset også godt synlig.

– Hvorfor pynter du huset så mye og er det like mye julepynt på innsida av huset?, spør vi.

– Det er litt for vår egen del. Og så har vi unger i huset som synes det er gøy. Det er også kjekt for meg å pynte huset hvert år og legge til mer. Nå har det gått så langt at jeg bare må fortsette. Så er det kjekt for folk å se et slikt hus og vi håper at de setter pris på det, svarer Bjørn.

– På utsida av huset er det jeg som styrer. Det er også en del julepynt inne, men den er det kona som står for. Der er det heller ikke like mye, legger han til.

Foto: Tipser

Dette er målet

Til slutt lover Bjørn at han skal fortsette med å pynte huset sitt til jul. Samtidig avslører han det endelige målet med julehuset.

– Jeg pleier å si at målet er at huset skal være synlig fra Sula-sida. Og så er det jo slik at det skal alltid være litt påfyll av pynt for hvert år, slik at det er mer enn året før, sier Bjørn Sørheim.