– Jeg har virkelig ikke ord eller vet ikke hvordan jeg skal forklare følelsen. Det kommer til å bli en fantastisk opplevelse og en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, fortsette Jonas Ess.

Jonas Ess startet med musikk da han var 12 år. I 2020 slapp han debutsingelen “Sunshine” som gikk rett inn på P3's spillelister.

– Jeg jobber med debut EP’en min i skrivende stund og den er på vei ut. Jeg får god hjelp fra produsenten min Magnus Ski og gitarist og bassist Sebastian Kalvø Harang. Så jeg gleder meg til å spille ny musikk på Jugend, forteller Jonas.

Ålesunderen er 18 år og har allerede rukket å gjøre seg bemerket som artist i hjemtraktene. Han lager variert og fengende musikk inspirert av hiphop, R&B og pop.

– Jonas Ess er en av de lokale artistene vi har størst tro på i årene fremover. Nå gir vi han ei stor scene på Jugend og vi er overbevist om at han vil ta publikum med storm, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Ifølge Momentium er Jonas Ess den fødte liveartist og har en egen evne til å fenge publikum.

Han er også bror til Isak Shorty som vant Musikkprisen i 2018 og fikk opptre på Jugendfest sammen år. Isak ga ut to nye låter i slutten av mai.

Disse artistene er til nå klar til Jugend 2023: Karpe, Kygo, Sean Paul (JAM), Ballinciaga, Chris Holsten, Julie Bergan, Kamelen, Raye (UK), Undergrunn og Michelle Ullestad og Jonas Ess.