I sterk konkurranse med 4.-klassingene fra Flisnes skole, Larsgården skole, Volsdalen skole, Stokke og Vik skole og Ellingsøy barne- og ungdomsskole, var det tegningen til Lilly fra Hatlane skole som stakk av med seieren.

«Det var veldig mange flotte tegninger, og vi startet med å plukke ut noen favoritter hver. Av de var det Lilly som ble vinneren, med et fantastisk fint sammensatt bilde. Bildet er en fin blanding av nattens samhold og historie, og det er tydelig å se at dette er Ålesund med trehusene før brannen, fiskebåten og sundet. Rett og slett et gripende og flott bilde som forteller om det som skjedde den dramatiske natten», heter det i juryens begrunnelse.

Alle tegningene fra konkurransen er samlet i en utstilling på Ålesund bibliotek. Utstillingen skal henge på biblioteket til 26. januar.

Juryen bestod av Katrine Solberg (fagansvarlig for barn og unge ved Ålesund bibliotek), Marthe Lingås (daglig leder ved Bybadet), ordfører Håkon Lykkebø Strand og Linda Strømmen (banksjef i Sparebanken Møre) Foto: Ålesund Bibliotek