– Dette lokalet har vært en del av VIP-en, og det har alltid vært en form for pub her oppe. Nå vil vi derimot at det skal være en del som er tilgjengelig for alle gjester på stadion som ønsker en sosial sammenkomst før kamp, sier Terje Erstad i AaFK.

Historie i vegger og tak

Den nye stadionpuben, som for øyeblikket er under arbeid, kommer til å ha sittegruppe langs veggene med sofaer og en god del andre sitteplasser. Bord og stoler vil bli plassert rundt om i lokalet, og det er også lagt opp til ståplasser med litt høyere bord for de som ønsker å mingle og diskutere med andre. Ellers i interiøret vil det være elementer fra AaFK sin klubbhistorie, derav et gjensyn med det legendariske Kråmyra-skiltet, som var portalen til gamle Kråmyra i sin tid. På stadionpuben skal det ærverdige skiltet monteres opp rundt baren.

– Det er en viktig del av klubbhistorien og mange folk har minner om skiltet. Tidligere har det stått litt bortgjemt i inngang 5, men nå blir det synlig for folk igjen. At det skiltet kommer opp og blir en del av klubben igjen, tror jeg folk vil synes er litt stas, mener Erstad.

I tillegg til dette skal taket i lokalet dekoreres med fotballdrakter og skjerf, både fra AaFK, men også lokale breddeklubber.

– Hoveddelen av taket kommer til å være AaFK-drakter, mens den andre delen av taket skal dekkes med drakter fra breddeklubber. Vi tenker det er gøy for folk å se drakta fra sin lokale klubb representert i lokalet, hvor hen de måtte komme fra. Men primært er det AaFK man skal legge merke til når man kommer inn døra, forteller Terje Erstad.

Noen AaFK-drakter har allerede blitt plassert i taket, men flere skal det bli. Både flere AaFK-drakter, men også drakter fra breddeklubber. Foto: Kristian Moe

«Speaker’s Corner»

AaFK har valgt å kalle puben sin for «Speaker’s Corner». De som ha fulgt klubben i en del år vil nok dra kjensel på navnet, og huske tilbake til nettforumet med samme navn, der folk kunne diskutere og ytre sine meninger om det som skjedde i klubben på og utenfor banen. I en lang periode var forumet et konstruktivt nettforum med gode diskusjoner, men ble etter hvert lagt ned. At navnet «Speaker’s Corner» kommer tilbake og igjen blir assosiert med AaFK i form av pubnavn, er ikke tilfeldig, ifølge Erstad.

– Vi vil på en måte at stadionpuben skal bli et slags forum der folk kan møtes og diskutere fotball. Navnet er både en liten hyllest til gamle «Speaker’s Corner», og en slags markering på at dette er en ny møteplass for supportere, forklarer han.

Terje Erstad håper at den nye stadionpuben skal bli en sosial møteplass for AaFK-supporterne, og opplyser at det kommer til å bli avholdt flere arrangementer i lokalet utenom kampdag. Foto: Arkivfoto: AaFK

Andre arrangementer

Erstad opplyser også at puben ikke bare kommer til å være åpen på kampdag. Klubben planlegger også at det skal kunne avholdes andre arrangementer i lokalet.

– Det blir ikke en pub med vanlige åpningstider, men vi vil ha mange andre arrangementer her utenom kampdag også. Blant annet kommer vi til å vise bortekamper her, og håper også at folk vil omfavne dette slik at vi kan få til quizkvelder og andre arrangementer der folk kan møtes. Men vi vil at fotball skal være et gjennomgående tema i alt vi driver med her, utdyper han.

Viktige presiseringer

Da AaFK gikk ut med at de ønsket å få til en pub på Color Line Stadion, var det mange som uttrykte bekymringer rundt hvordan et slikt tiltak ville påvirke livet på tribunen for små barn. Til dette har Erstad noen klare og viktige presiseringer å komme med.

– Jeg tror mange trodde at det kom til å bli alkoholservering i kioskene og at folk kunne ta med seg drikke ut på tribunen. Men slik er det ikke. Det har vært pub i dette lokalet i mange år. Skjenkeregler og vakthold kommer selvfølgelig til å gjelde, og man kommer ikke inn på stadion om man er beruset. Puben stenger 15 minutter før kampstart og folk får ikke lov til å ta med seg glass ut på tribunen. Jeg tror ikke dette vil påvirke det som skjer på tribunen i negativ forstand, poengterer han.

– Rundt om i Europa er det kultur for å ha en stadionpub, og den kulturen ønsker vi å ha her også. Vi vil ikke at folk bare kommer på stadion rett før kamp og drar med en gang etterpå, men at vi kan heller bygge en tilholdsplass for folk på stadion, avslutter Terje Erstad.