For cirka fire uker siden la Kjartan Frantzvåg og Hallbjørn Tverdal – henholdsvis kasserer og styremedlem i motorsykkelklubben – ut følgende på Spleis.no. Sitat:

«Pengene går uavkortet til Suppebilen, Ålesund, og det arbeidet dem gjør for dem som ikke har det så bra. Alle oss i Aalesund Motorsykkelklubb ønsker å gi noe til et godt formål, og også få med oss flere på denne Spleisen. Vi har valgt oss Suppebilen i Ålesund, som nettopp er den vi ønsker å støtte her med en spleis. Og da igjen kan gi litt ekstra julemat og julekos til de som nå virkelig trenger dette inn mot høytiden. Her gjør Kalle en kjempejobb sammen med sine medhjelpere. Hilsen alle oss i Aalesund Motorsykkelklubb.»

201 givere fulgte anmodningen, og på den korte tiden ble det altså samlet inn 60.000,- kroner. Et raskt regnestykker gir knappe 300 kroner per giver.

Ingen tvil om at Suppe-Kalle, som han kanskje er bedre kjent som, var strålende fornøyd med gaven. – Det varmer hjertet, sa han med et stort glis.

– Og et solid bevis på at vi bor i en by hvor folk bryr seg om hverandre. Ikke minst er det også et hyggelig signal til gjengen som er med i Suppebilen at de gjør en verdifull innsats for mange folk, fortsatte han.

– Ideen om å starte et slikt hjelpetiltak kom fra sånn helt ut i det blå, forteller Suppe-Kalle.

For ti år siden var det nemlig en bekjent som kunne røpe han hadde drømt om Karl Johan Skårbrevik, som i drømmen hadde delt ut suppe til forbipasserende mennesker. Dermed var frøet sådd. Suppe-Kalle fikk både nødvendig lyst og inspirasjon til å bidra med noe for andre folk. Like etter var han i gang i Korsatunnelen, og i dag er det vel ikke helt feil å si at Suppebilen nærmest er å regne som et ikon i Ålesund.