Reite, som nå er styreleder i rådgivingsselskapet Converto, brukte ikke så veldig lang tid på å tenke før han handlet.

Skape noe nytt i Ålesund

For noen uker siden luftet han ideen med kollegene i Converto og noen mulige samarbeidspartnere. De satte i gang ei prosjektgruppe, og 12. januar går første show av stabelen i foajeen på Parken kulturhus.

- Vi vil at «Torsdagskvelden» i Ålesund skal bli et hyggelig møtested, talkshow og folkemøte, og en katalysator for samfunnsengasjement, bo- og arbeidsglede i regionen vår, sier han.

Planen er at «Torsdagskvelden» skal arrangeres seks ganger i året, i den mørke årstiden.

– Her møtes vi til gode samtaler, underholdning og «et godt glass», i januar, februar og mars, og videre i september, oktober og november om konseptet slår an, sier Jan Petter Hagen, adm. direktør i Converto.

Gratis - men påmelding

Alle som stiller opp på arrangementet gjør dette uten å ta betalt, og kostnader som påløper i forbindelse med lokalet og selve gjennomføringen er det Converto som tar regninga på.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å ta samfunnsansvar og gi noe tilbake til det lokalsamfunnet vi er en del av. Og det samme gjelder samarbeidspartnere og gjester, forklarer Frank Ove Reite.

– Derfor kan også arrangementet være gratis for publikum. Men her er begrenset med plasser, så her gjelder prinsippet om først til mølla om man ønsker å delta, sier han.

Spennende gjester

– Krigen i Ukraina er et aktuelt tema om dagen, og vi har vært så heldige å få oberstløytnant, hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets høgskole og Ukraina-krigen ekspert i norske medier, Geir Hågen Karlsen, som vår første gjest, forteller prosjektleder Kristine Mjelde Solevåg.

– Så får vi besøk av Kari-Elise Frøystad Veddegjærde, overlege i psykiatri ved en av de psykiatriske akuttpostene ved Ålesund sykehus. Hun har også forsket på hypokondri og angst, og vil snakke om hvordan vi best håndterer kriser og vanskelige situasjoner, sier prosjektlederen.

Det blir i tillegg underholdning med Victoria Standal fra Langevåg, akkompagnert av Hallvard Fremstad på piano.

Samfunnsengasjement

Sammen med Kjetil Aarseth i Tikkio, ble vi i Nytt i Uka/ AESby.no spurt om å delta i planlegging og gjennomføring av arrangementet. For oss er dette utelukkende en mulighet til i praksis å bidra til positiv aktivitet i byen vår. Noe som også bør være et ansvaret for ei lokalavis som oss. Vi skal være både lim og lupe i det lokalsamfunnet vi hører til i.