– Det er helt fantastisk, sier daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Ola Fremo, og daglig leder i Sunnmøre Friluftsråd, Anne Berit Støyva Emblem i en pressemelding.

Rekordoppslutning

Festivalen ble arrangert over 11 dager og var ei feiring av den enorme turgleden i regionen, som har gjort Stikk UT! til landets største turtrim. Sammen med Stikk UT!-kontakter og sponsorer ble det gjennomført 13 fellesarrangement i løpet av festivaluka. Med 58 067 registrerte turer av til sammen 14 445 personer ble det også rekordoppslutning for Stikk Ut!

– Vi skjønte at folk ville trekke ut når det fine været kom, men dette var mer enn vi hadde turt å håpe på, sier Fremo.

Fra Stikk UT!-turen til Gamleåsen. Foto: Sunnmøre Friluftsråd

Det høye antallet turgåere og registrerte turer gleder friluftsråda stort.

– Flere hundre har møtt opp til lunsjturer og familiearrangement, og vi har fått møte mange av bedriftene som bruker oss til å skape aktivitet blant de ansatte. Det var ekstra stas, forteller Støyva Emblem.

Fikk med studentene

I pressemeldingen forteller Støyva Emblem at Sunnmøre Friluftsråd hadde stand både ved NTNU i Ålesund og Høgskolen i Volda, og at responsen fra studentene var over all forventning.

Anne Berit Støyva Emblem på stand på NTNU i Ålesund. Foto: Sunnmøre Friluftsråd

– Det er ikke tvil om at turinteressen blant studentene også er veldig stor, og at de ser Stikk UT! som en måte å bli kjent med regionen på, samtidig som de får kombinert det med fysisk aktivitet, konkluderer hun.