Sunnmøre friluftsråd har vokst mye de siste åra, med både Stikk ut, lek og læring i skolen, arbeid mot marin forsøpling og egen Skjærgårdstjenesten. De har de siste ti åra holdt til på Eidsnes i Sula, men har nå vokst ut av lokalene de leide der.

– Vi har søkt etter ny lokasjon der vi kan utvikle oss, og folk lett kan stikke innom. Derfor er det veldig fint at Byggtorget legger til rette for oss her i enden av Ellingsøyfjorden.

Sjøen viktig

Vi har flere prosjekt som er knyttet til sjø: både Skjærgårdstjenesten og rydding av marin forsøpling. Kontorene i 2. etasje hos JKE på Digernes, er den perfekte plassen for både ansatte og mye av aktiviteten i friluftsrådet er involvert i fremover, sier Anne Berit Støyva Emblem, daglig leder i Sunnmøre friluftsråd. Hun understreker at friluftsrådet fremdeles vil ha kontor i Volda.

Jan-Arne Finnøy og Anne Berit Støyva Emblem. Foto: Sunnmøre friluftsråd

De nye lokalene rommer også et relativt stort møterom som gir friluftsrådet mulighet til å arrangere møter og kurs.

– Vi har mange kurs og aktiviteter rundt om på Sunnmøre og Vestnes som vil holde fram som før. Men den sjønære tilgangen på Digernes gir oss no også mulighet til å ha kurs, til dømes i kajakkopplæring og livredding, på eget område, seier Støyva Emblem.

Friluftsrådet får også tilgang til et sjønært lager. Her blir det blant annet plass til de 50 kajakkene som friluftsrådet har, samt forskjellig utstyr.

StikkUT!

– Den nye lokaliteten ligg godt synlig ved vegen, bare 1 minutt fra Europaveien og vi vil gjerne at StikkUT!-brukerne kommer innom oss for å slå av en prat, få kart og hjelp med appen, eller handle varer, sier Stikk UT!-ansvarlig Hilde Ellingsæter.

Utleier Jan-Arne Finnøy, regionsjef hos Mestergruppen Byggevare As, avd. Digernes og Herøy, er glad for å få Sunnmøre friluftsråd inn på området.

– Vi tenker dette er et helt perfekt for friluftsrådet. I tillegg er de en positiv aktør å få sammen med oss her på Digernes, sier han.

Finnøy regner med at både han og de andre tilsette i Byggtorget nå kommer til å bli pushet med på Stikk UT!-turer framover.

– Men det er nå i så fall bare positivt, så kanskje vi får enda sprekere ansatte, smiler han.