Etter den overbevisende 3–1-seieren mot Øvrevoll Hosle i første sluttspillkamp, samtidig som at Kolbotn tapte mot TIL 2020, er det nå fem poeng som skiller lagene i favør Kolbotn. Med AaFK Fortuna-seier vil avstanden imidlertid krympe til bare to poeng, og dermed blåse fullt liv i kampen om opprykk til Toppserien.

– Det blir fryktelig spennende slik som alle kamper i sluttspillet. Hver kamp er like viktig, så det blir spennende. Nå har vi tapt begge de foregående kampene mot Kolbotn i år, og jeg vil gjerne se at vi gjør noe med det, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Har tatt lærdom

Begge de foregående oppgjørene mot Kolbotn denne sesongen har endt med tap for AaFK Fortuna: 2–3 i serieåpningen på hjemmebane og 2–4 på bortebane. Fagermo mener at laget har tatt med seg mye lærdom fra disse kampene inn mot søndagens kamp.

– De to foregående kampene var av ulik karakter, men det er lærdom å ta med seg fra begge. I serieåpningen var det ikke overraskende litt nerver, mens bortekampen har vi studert og analysert nøye, og sett på en del viktige aspekter ved Kolbotn og oss selv. Det er vesentlig i forberedelsene inn mot ny kamp mot dem, og jeg synes vi er godt forberedt, sier han.

Håp om direkte opprykk

Denne sesongen tok lagene med seg poengene fra grunnspillet inn i sluttspillet. Før sluttspillet startet, var AaFK Fortuna hele åtte poeng bak Kolbotn og direkte opprykk. Men etter forrige helgs resultater er avstanden nede i fem poeng, og kan krympe ytterligere med hjemmeseier – til fattige to poeng.

– Nå har vi havnet i en situasjon vi ikke trodde vi skulle være i. Før sluttspillet så vi på det å hente inn Kolbotn som svært vanskelig, dog ikke helt umulig. Men nå er vi i en posisjon som kan ta oss fryktelig nært, og det er en større motivasjonsfaktor enn det er en fryktfaktor, mener Frode Fagermo.

Toppkampen mot Kolbotn spilles søndag kl 15:00 på Color Line Stadion.