Hovedinstruktør Sander Molnes trives godt på Redningsselskapets sommerskole. Foto: Kristian Moe

– Formålet er å gjøre barna trygge på sjøen og få mer sjøvett inn i den norske skolen. Det mangler litt båtkunnskaper i Norge, og vi tenker det er lurt å begynne med slik opplæring i tidlig alder slik at de senere kan hjelpe andre ved behov, sier hovedinstruktør under sommerskoleuka, Sander Molnes.

Innholdsrik uke

Redningsselskapet har på frivillig basis arrangert sommerskolen i flere år, der barn i alderen 9 - 13 år får lære, ha det kjekt og kose seg. Sommerskolen har blitt avholdt årlig med et innholdsrikt opplegg over fem dager. – Vi pleier å kjøre det samme opplegget. Da starter vi med teori på mandag der barna lærer ulike regler og slike ting. På tirsdag og onsdag blir det mer praksis og barna får teste ut kajakk og kano. På slutten av onsdag tar vi dem med på en holmetur der de får løpe rundt og ha det kjekt. Torsdag er utfluktsdag til Svinøya i Ellingsøyfjorden med grilling, mens fredag er avslutningsdag med aktiviteter og konkurranser. Blant anna får barna ha kappløp i kano og konkurrere mot instruktørene, noe de synes er veldig gøy, forklarer Molnes.

Barna får prøve seg i kajakk, kano og motorbåt. Foto: Kristian Moe

Gøy for alle

Molnes har vært med som instruktør på sommerskolen i fire år, to av dem som hovedinstruktør. Han føler at uka hos Redningsselskapet har blitt tatt godt imot og at alle involverte koser seg.

– Både barna og foreldrene virker fornøyde. Instruktørene har det også kjekt med å lære bort mye nyttig informasjon. For min egen del får jeg muligheten til å lære bort hobbyen min til andre og det setter jeg pris på, forteller han. Årets hovedinstruktør skryter også av læringsvillige barn og måten de tar til seg informasjonen som instruktørene gir.

– De er kjempeflinke! Noen ganger kan det bli litt tunge teorideler, men vi kombinerer det med kjekke aktiviteter som gjør at de tar til seg informasjon lettere. Når man får utøve teori i praksis blir det sittende ekstra godt i hjernen, sier Molnes.

– Hva tror du barna synes er det artigste med sommerskolen? – Jeg tror de synes at alt er veldig gøy, men det virker som at de koser seg ekstra når de får kjøre båt, spesielt motorbåt, ler han.