– Vi har lyst til å motivere og inspirere unge jenter på Sunnmøre til å dyrke drømmen om å bli toppfotballspiller. Vi ser med den utviklingen i AaFK Fortuna at det skal være mulig å bli fryktelig god i fotball, og det ønsker vi å inspirere til. Vi opplever at det er veldig mange klubber som tar jentefotballen på alvor, og som vil skape gode utviklingsmiljøer. Da er det viktig at vi som toppklubb bidrar og legger til rette for god aktivitet, forklarer sportslig og administrativ leder i AaFK Fortuna, Ruben Aalberg.

Et innblikk i en toppfotballhverdag

Tilbudet gjelder for jenter i alderen 13–16 år, og går over en hel helg fra fredag til søndag. I løpet av den helga skal deltakerne gjennom et tett og spennende program som skal gi et innblikk i en typisk toppfotballhverdag som AaFK Fortuna prøver å legge til rette for sine egne spillere. På programmet er det derfor lagt opp til tre treningsøkter, som vil ligne på øktene AaFK Fortuna kjører til vanlig, foredrag og en fullstendig kampdagopplevelse sammen med laget.

– På fredagen kommer jeg, Frode (Fagermo) og Mette (Muri) til å holde et foredrag om hvordan en toppfotballhverdag i AaFK Fortuna kan være, mens på lørdag skal Peter Orry Larsen snakke om skadeforebyggende trening og hvordan man kan ta vare på en kropp i vekst og utvikling for å holde seg skadefrie og kunne trene så mye som mulig, forteller Ruben Aalberg.

– Fotballøktene er det trenerteamet og Lise (Janbu Eide) som har hovedansvar for, også kommer vi til å samle enkeltspillere til å gi individuelle tilbakemeldinger til deltakerne. Så avsluttes helga med en typisk kampdagopplevelse, der de unge spillerne får være med på å spise kampmat sammen med laget, være med på spillermøte og motstanderanalyse. Forhåpentligvis ender det hele med jubel og feiring i garderoben etter seier over Grand Bodø, utdyper han.

Hele trenerteamet til AaFK Fortuna og Lise Janbu Eide kommer til å ha hovedansvar for treningsøktene under toppfotballhelga. I tillegg blir spillergruppa involvert for å gi individuelle tilbakemeldinger. Fra venstre: keepertrener Odd Hatløy, sportslig og administrativ leder Ruben Aalberg, hovedtrener Frode Fagermo og assistenttrener Preben Hagen Torvanger. Foto: Kristian Moe

Håper flere holder på drømmen

I utgangspunktet er det plass til 30 stykker på toppfotballhelgen, men klubben har lyst til å gi et tilbud til alle som har lyst. Derfor kommer de til å strekke seg langt for å unngå å si nei til noen, tross begrenset kapasitet.

– Det har vært en del påmeldinger allerede, men vi oppfordrer alle til å melde seg på så fort som mulig slik at vi får laget til ei skikkelig bra helg for unge, ivrige spillere her på Sunnmøre, sier Aalberg.

Hva er målet deres med toppfotballhelgen?

– For at vi skal være en bærekraftig toppklubb, er vi avhengige av å utvikle spillere på Sunnmøre som er gode nok til å spille på de høyeste nivåene i Norge. Da er vi nødt til å ta et ansvar utover vårt eget lag, og det innebærer å bidra til at breddeklubbene driver godt og bidra til at unge spillere har en drøm om å spille på et høyt nivå enda lenger. Vi håper at vi kan inspirere og motivere til at flere holder på lysten og drømmen enda lenger, og at dette arrangementet skal gi flere motivasjon til å drive med god nok trening over lang tid, forklarer AaFK Fortunas sportslige og administrative leder.

– Også kommer vi til å gjøre mye mer for å oppnå dette, som for eksempel fotballskoler, helgesamlinger og ulike utviklingstiltak. Dette er en av mange ting vi skal gjøre i løpet av året, forsikrer Ruben Aalberg.

Sportslig og administrativ leder i AaFK Fortuna, Ruben Aalberg, mener det er avgjørende for klubben at de bidrar til utvikling av unge spillere i regionen. Det innebærer å ta ansvar utover eget lag, og han forsikrer om at AaFK Fortuna skal gjennomføre flere tiltak for å oppnå det. Foto: Kristian Moe