Emblemsfjellet opp er i hovedsak samme løp som fram til for to år siden ble kalt Østremsetra opp/Over Kubbane. Samtidig med navneskiftet ble de to løypene noe forlenga.

Det er to løp å velge mellom: ett på 7,5 kilometer som starter på Emblemssanden og ett på 14,5 kilometer som starter på Spjelkavik ungdomsskole. Begge løpa har målgang ved Frielebu på Grønvollen. I tillegg blir det en kortere løype (3,5 kilometer) for ungdom fra 12 til 16 år. Også dette løpet har start på Emblessanden og målgang ved Frielebu, men de voksne har en ekstra sløyfe på fjellet før de kommer til mål. Dessuten blir det, som tidligere, barneløp rundt bedehuset; runden er på 200 meter, og alt etter alder springer man en, to eller tre runder.

Mosjonsklasse og turbingo

Som vanlig kan man også velge å gå i tur/mosjonsklasse uten tidtaking. Da starter man ved Emblem bedehus og går opp til Frielebu. Har man barn med seg, kan turvarianten med fordel kombineres med turbingo. Nytt av året er at man kan velge mellom to turbingo-løyper: én som går ned til Emblemssanden og én som går opp til målområdet ved Frielebu, opplyser Jan Ketil Vinnes hos arrangøren Ålesund løpevenner.

Mari Torvanger ble beste kvinne i langløypa i Emblemsfjellet opp i fjor. Foto: Kondis/Ålesundløpene

Fine premier

Det blir også trekning av gavepremier på startnumrene både i tur- og konkurranseklassene. Hovedpremien er en ukes gratis opphold i feriehus i Spania for inntil fem personer. Deltakere som deltok i en av de tre lengste løypene i fjor, får dessuten et ekstra lodd med i trekninga. Det gis også ekstra lodd til dem som verver med seg nye deltakere, ett lodd per nyvervet løper eller turgåer.

Arrangøren presiserer at alle premiene er gitt som gaver, og at hele deltakeravgiften går til den internasjonale misjonsorganisasjonen Åpne Dørers hjelpearbeid for forfulgte kristne.

Løypene

Løypa på 7,5 kilometer går fra Emblemssanden, opp forbi Emblem skole, videre oppover traktorvegen til Grønvollen, så videre langs traktorvegen til Akslasetra, der man tar den sørlige lysløypa tilbake til mål ved på Grønvollen.

Langløypa går fra Spjelkavik ungdomsskole, opp turvegen bak hoppbakkene og opp til toppen av turheisa, så videre opp til Høgkubben, ned til Røssevollvatnet (der det er drikkestasjon), så over Kubbane til Østremsetra, videre til Akslasetra og ned til målgang på Grønvollen.

Beste herre i kortløypa i fjor var Per Inge Bjørnestad. Foto: Kondis/Ålesundløpene