– Vi ønsker å hedre alle som er med og bidrar med frivillighet, så dette blir en kveld for det. Samtidig er det en mulighet å stifte nye bekjentskap på tvers av frivillighetsgrupper. Forhåpentligvis blir det veldig kjekt, sier leder for Spjelkavikas Venner, Håkon Teigen og banksjef i Sparebanken Møre avdeling Spjelkavik, Andreas Ulvestad.

Første gang

Dette blir første gang en slik fest avholdes, men arrangørene forteller at de har snakket om å få til et arrangement for å samle og hedre frivilligheten en god stund. Opphavet til ideen kom fra det årlige julebordet til Spjelkavikas Venner, der alle som har vært med på dugnad blir invitert.

– Siden korona har vi i Spjelkavikas Venner hatt julebord. Første året var vi 11 stykker, men i fjor var vi godt over 30. Da begynte vi å snakke litt om at det hadde vært gøy å få med alle, så vi kontakta Andreas og han var med fra første stund. Nå har vi fått det til og håper det blir en fin arena der ulike frivillighetsgrupper får finne ut av hverandre mer, utdyper Håkon Teigen.

Mat, drikke, underholdning og fullt hus

På lørdagens frivillighetsfest er det plass til 120 stykker, og hele 13 forskjellige frivillighetsgrupper vil være representert. Frivillige fra Tråkkegjengen på Emblem, seniorgruppa på Blindheim, Spjelkavikas Venner, Team Spjelkavika, korpset, sportsdrillen, Skattkammeret, Spjelkavika.no, idrettslaget og Laavfest, vil alle være til stede på festen som byr på god mat og drikke og underholdning.

– Det er gøy at det er så mange varierte grupper, som alle har det samme formålet. Alle har et ønske om et bra lokalsamfunn og brenner for det. Så er det slik at ikke alle vet om hverandre, så litt av formålet med festen er å bli kjent og få vite mer om de andre frivillighetsgruppene, i tillegg til å hedre frivilligheten. På sikt kan vi også samarbeide og bruke hverandre i forskjellige prosjekt, istedenfor at gruppene jobber parallelt hele tiden, sier Per Ove Stølen, som er aktiv i flere av de frivillige gruppene.

Av de 120 billettene som var tilgjengelig, er det bare noen få igjen. Arrangørene er derfor svært glade for responsen de har fått.

– Vi er bortimot fullbooka, så responsen har vært veldig bra. Vi er nesten litt overraska over fyllingsgraden. I tillegg er det mange som har sagt at de gleder seg til 27. januar og det er veldig positivt, smiler Håkon Teigen.

Vil få frem frivilligheten

På spørsmål om dette er et arrangement som blir en årlig greie, henviser Teigen til banksjef Andreas Ulvestad, som sier følgende:

– Vi må prøve å jobbe med hvordan vi kan få frem frivilligheten og skape møteplasser hvor folk kan møtes. Det er noe vi jobber med hele tiden, for det å legge til rette for frivilligheten er veldig viktig. Nå gleder vi oss først og fremst til lørdag, så får vi gjort oss noen erfaringer som vi helt sikkert kan utvikle videre, svarer banksjefen.