Klubben stilte med 23 utøvere i alle level og klasser på arrangementet som ble avholdt på Jessheim i helga, og var representert i grenene one baton, two baton, artistic twirl og artistic pair. Etter at utøverne var ferdigkonkurrert i alle grenene, sto Ålesund sportsdrill igjen med totalt 13 medaljer; ni gull, tre sølv og en bronse.

– Jeg er veldig fornøyd med vår deltakelse på NM. Jentene våre har gjort en super figur på gulvet, og ikke minst så jeg mye god lagånd og godt samhold på sesongens første konkurranse, så det var veldig kjekt, sier hovedtrener i Ålesund sportsdrill, Kristina Nøstdahl Haugsbø.

NM-titler og gullmedaljer

I one baton adult elite var det Amalie Skeide Sandvik som gikk til topps og kapret NM-tittelen, til tross for både influensa og brukket nese. Lagvenninne Sarah Mauren Florvaag fulgte opp med NM-gull i one baton junior elite, og tok også norgesmestertittelen sammen med Leah Hansen Nygård i artistic pair junior elite. I tillegg kapret Hansen Nygård NM-gullet i artistic twirl jr elite.

Malene Skogtrø Olsen konkurrerte i two baton level A og stakk av med gullet i den grenen. Hun fikk også sølvmedaljen i one baton senior level A.

De øvrige gullmedaljene gikk til Anna Eikrem i artistic twirl jr level A, Maria Kjerstad i artistic twirl youth level A, Maria Hestholm i artistic twirl sr level B og Andrea Gundersen i one baton jr level B.

Amalie Skeide Sandvik (til høyre) tok NM-gull i one baton adult elite med brukket nese og influensa, mens lagvenninne Sarah Mauren Florvaag (til venstre) kapret NM-tittelen i one baton junior elite. Foto: Ålesund Sportsdrill

Medaljevinnerne

Utenom gullmedaljene tok også Ålesund sportsdrill tre sølvmedaljer og en bronse. Som nevnt tok Malene Skogtrø Olsen sølv i one baton senior level A, mens Alexandra Vågnes fikk sølv i one baton jr level B og Maria Kjerstad i one baton youth level B.

Andrea Gundersen, som vant gull i one baton jr level B, reiste også hjem med bronsemedalje i artistic twirl jr level A.

I tillegg til alle medaljene, leverte Ålesund sportsdrill også flust av topp 10-plasseringer i NM i solo event på Jessheim, derav to fjerdeplasser, en femteplass, en sjetteplass og tre sjuendeplasser.

Sarah Mauren Florvaag og Leah Hansen Nygård var best i klassen artistic pair junior elite. Foto: Ålesund Sportsdrill

Ser frem mot freestyle event

Etter et vellykket NM i solo event, retter Ålesund sportsdrill fokuset over på freestyle event. I januar starter nemlig freestyle-serien som blir gjeldende for uttaket til VM og European Cup som arrangeres sommeren 2024.

– Vi gleder oss til freestyle-sesongen som starter i januar. Freestyle har en spesiell plass i våre hjerter og vi er veldig spente på hva sesongen har å bringe. Kommende sesong går mange av eliteutøverne over til seniorklassen, så det blir veldig spennende. Jeg har stor tro på klubben vår, for vi har høy kvalitet i mye av det vi gjør, så jeg håper at vi både får vist mye flott sportsdrill i 2024, og at vi igjen kan representere Norge under European Cup og VM neste sommer, sier Kristina Nøstdahl Haugsbø.