– Dette er en stor fjær i hatten til alle som har vært involvert i Nordøyvegen-prosjektet. Dette er velfortjent heder til prosjektledelsen vår, til entreprenøren Skanska, deres underentreprenører, og samarbeidet oss i mellom. Å vinne denne prisen i konkurranse med så gode prosjekt er veldig moro, sier prosjektsjef for vegprosjekt i Møre og Romsdal fylkeskommune, Torbjørn Vatnehol.

Vatnehol var selv til stede på Byggedagene sammen med flere av sine kollegaer som har jobba på prosjektet.

Hard konkurranse

De to andre anleggsprosjektene som er nominerte er Bybanen mellom sentrum og Fyllingsdalen i Bergen, og vegprosjektet E39 Kristiansand vest-Mandal øst. Årets anlegg er en anerkjent pris som hvert år blir delt ut under Byggedagene, og blir gitt til prosjekt som utmerker seg på blant anna fremdrift, HMS, miljø, kostnadskontroll og samarbeid i byggeprosessen. Byggedagene blir arrangert av Byggenæringens Landsforening, Entreprenørforeninga Bygg og Anlegg og Byggeindustrien/bygg.no

– Vi fra Møre og Romsdal fylkeskommune er stolte over arbeidet vi som byggherre har utført sammen med entreprenøren Skanska, underentreprenørene og andre involverte parter. Prosjektet ble åpnet før ferdigstillingsfristen og innenfor kostnadsramme. Denne prisen bekrefter at vi har gjort veldig mye riktig på Nordøyvegen, sier Vatnehol.

Juryen trekker blant anna frem at prosjektet har flotte tunnelanlegg og har bidratt med mye og god informasjon til alle i nærområdet. Det har vært godt samarbeid mellom de involverte for å finne de beste løsningene og bred samhandlingsprosess med mange involverte. Prosjektet hadde god kompetanse på alle sider av bordet, samt vilje og evne til å bidra med opplæring både av lærlinger og studenter ved universitetet.