Det nye FPSO-skipet (Floating Production, Storage and Offloading, eller flytende oljeplattform), blir bygget i Kina og Nyborg skal levere en komplett pakke med vifter og annet nødvendig utstyr.

Kontraktens størrelse er i underkant av NOK 20 millioner, og selskapet har fått signal om en tredje ordre i samme prosjekt.

Svært godt samarbeid

Katarzyna Kryczka-Gut er salgsingeniør hos Nyborg, og hun har vært ansvarlig for å presentere og selge inn dette prosjektet til Alscott.

– Vi har hatt et svært godt samarbeid med Alscott i prosessen fram til at denne kontrakten kom i havn. Det har vært behov for tekniske justeringer og avklaringer underveis fra begge parter, og vi har stor tillit til hverandre etter flere suksessfulle prosjekter tidligere. Jeg er veldig glad for å kunne fortsette dette viktige samarbeidet, forteller hun.

Daglig leder Magnus Løseth. Foto: Nyborg

Tøff konkurranse

– Denne kontrakten bekrefter Nyborg sin posisjon i et konkurranseutsatt og internasjonalt marked. Å bli valgt på nytt av Alscott understreker vår evne til å levere solide løsninger med betydelig kompleksitet, og det er uten tvil at vår suksess i disse krevende markedsområdene er direkte knyttet til den fantastiske innsatsen fra teamet i Nyborg, forteller daglig leder i selskapet, Magnus Løseth.