Den 20 år gamle midtbanespilleren kommer fra Klepp, hvor hun har spilt de siste tre sesongene. Etter 2022-sesongen gikk kontrakten hennes med traktortrøyene fra Jæren ut, og hun sto fritt til å finne seg en ny klubb. For noen uker siden trente Lye Skretting med AaFK Fortuna i et par dager, men har også vært innom Toppserie-klubben Arna-Bjørnar, samt den danske klubben Fortuna Hjørring på prøvespill. Arna-Bjørnar ga henne også et kontraktstilbud.

Nå er det derimot klart at Lye Skretting fortsetter karrieren i AaFK Fortuna. Hun har signert en kontrakt ut 2023 med opsjon på ett år til, og får draktnummer 8.

– Det er veldig kjekt. Det er godt å ha bestemt seg for klubb og å være her. Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, sier Lye Skretting.

Hun begrunner valget med høyt treningsnivå, samt hyggelige medspillerne og støtteapparat.

– Magefølelsen sa at Ålesund var det rette nå, avslutter hun.

Hovedtrener Frode Fagermo er fornøyd med å få på plass en spiller klubben har jaktet lenge i sterk konkurranse med andre.

– Det er ei kanonsignering. Ingeborg er en spiller vi har jaktet og jobba for å få på plass i lang tid. Vi er ekstremt glade og lykkelige for at hun valgte oss, sier han.

– Hun er en kvalitetsspiller med erfaring fra Toppserien, og var med på å ta sølv med J19-landslaget i fjor sommer. Ingeborg er en spiller med mange kvaliteter. Hun er anvendelig, fryktelig energisk, hardtarbeidende og har mange offensive kvaliteter, både som målscorer og til å sette opp angrepene, legger Fagermo til.