Det er andre gang Women in finance ved NTNU i Ålesund har et slikt arrangement, etter at studentorganisasjonen ble stiftet i mars i fjor.

– Hovedformålet med arrangementet er å koble næringsliv og akademia, og et viktig insitament er å gi studentene ekstra inspirasjon og tro på at de faktisk har noe å bidra med der beslutninger tas - den dagen de er ferdig å studere, forklarer Marita Nedregotten, nestleder i Women in Finance.

Elin Farestveit, som jobber i investment banking hos ABG Sunndal Collier, var blant foredragsholderne på arrangementet.

– Selskapet sponser aktører som jobber for utjevne forskjellene mellom kjønn i økonomi og finans, og Elin var med å arrangere «Womens Finance Day 2020» på NHH da hun selv var student, forteller Nedregotten.

Ingrid Endresen Thorseth og Kristin Blichfeldt fra VIEW Ledger stilte også opp, både med foredrag og som sponsorer for arrangementet.

– De fortalte om hvordan en regnskapsfører i VIEW Ledger jobber, hvordan arbeidshverdagen ser ut, og hvilke kvalifikasjoner de er ute etter i fremtiden. Det bør vel også nevnes at de har jobbet målrettet for å oppnå kjønnsbalanse i egen organisasjon, sier hun.

Ingrid Endresen Thorseth og Kristin Blichfeldt fra VIEW Ledger. Foto: Women in finance

– Dette var både kjekt og inspirerende, og ingen kan vel bedre inspirere oss studenter enn de som kan stille med sine egne, ganske ferske historier, fastslår Marita Nedregotten.

Stemningsrapport fra Dampsentralen, der medlemmene fikk servert husets hjemmelagde. Foto: Women in finance