I seniorklassen var Ålesund Sportsdrill representert ved norgesmester og vinner av Norske Talenter i 2019, Amalie Skeide Sandvik, som i sitt tredje VM - det første som senior - ble nummer 18. I tillegg debuterte Malene Skogtrø Olsen, Leah Hansen Nygård og Sarah Mauren Florvaag i VM-sammenheng i ungdomsklassen. De endte på henholdsvis 15., 19. og 24. plass.

– Jentene våre presterte utrolig godt under VM og gjorde en super figur for Norge, og ikke minst klubben vår. Tre av jentene hadde sitt første VM, og det å prestere slik de gjorde viser en stor styrke. Vi fikk også mye skryt for utviklingen til alle de norske utøverne, så det var stas for oss trenere. Jentene har jobbet hardt gjennom sesongen og har måttet prestere godt for å sikre seg kvalifiseringen, sier hun.

Kjekt og lærerikt

For utøverne selv var opplevelsen av å delta i VM både kjekk og lærerik, spesielt med tanke på at det var den første internasjonale konkurransen på lenge og at dette var det første VM-et for mange av dem.

– Det var veldig kjekt å delta i VM samtidig som det var ganske overveldende da vi plutselig sto der igjen etter så mange år borte fra store mesterskap. Man merket både på seg selv og konkurrentene at det plutselig føltes som litt ukjent terreng, men jeg er veldig glad vi endelig er tilbake og nå kan jobbe med sikkerhet mot neste store mesterskap, sier Amalie Skeide Sandvik.

– Det har lenge vært et mål å få delta i VM, og derfor var det veldig stort, forteller VM-debutant Leah Hansen Nygård.

Leah Hansen Nygård syntes det var stort å debutere i VM i sommer. Nå er EM i Frankrike neste sesongs store mål. Foto: Aart-Jan van Wijngaarden

På spørsmål om hva de lærte av å delta i VM, trekker jentene fra Ålesund Sportsdrill blant anna frem at å se på de store nasjonene innen sporten var veldig interessant. Ellers er det alltid lærerikt å delta på store mesterskap, og man lærer seg litt å kjenne som utøver.

– Jeg lærte å takle presset med mye publikum og at man må jobbe hardt for å nå målene sine, uttaler Malene Skogtrø Olsen.

Høye målsetninger

Nå rettes derimot fokuset inn mot neste sesong for Ålesund Sportsdrill og deres utøvere. Sportslig leder og trener Kristina Nøstdahl Haugsbø opplyser at klubben har cirka 70 utøvere fra 6 år, og er klar på at de skal fortsette å jobbe hardt både i toppen og bredden for å nå målsetningene for neste sesong, som er ganske høye både for klubben og sommerens VM-deltakere.

– Vi jobber for flere EM-kvalifiseringer i Freestyle event, både innenfor individuell, par, tropp og artistisk gruppe. I tillegg ønsker vi enda flere kvalifiseringer til VM og Nations Cup i Solo event, oppgir hun.

Sesongens store mål for Ålesund Sportsdrill er nemlig EM i Frankrike. Der håper Leah Hansen Nygård og Sarah Mauren Florvaag å kvalifisere seg i freestyle, par, gruppe og tropp, mens Amalie Skeide Sandvik håper at hun kan realisere en barndomsdrøm.

– Jeg har satt meg et veldig høyt mål for neste sesong. Jeg har helt siden jeg var liten drømt om å nå en finale i VM eller EM, og håper at jeg kan klare det neste år under EM i Frankrike, sier hun målrettet.

Amalie Skeide Sandvik går for å nå finalen under neste års EM i Frankrike. Foto: Aart-Jan van Wijngaarden
Sarah Mauren Florvaag har satt seg som mål å kvalifisere seg i freestyle, par, gruppe og tropp til EM neste år. Foto: Aart-Jan van Wijngaarden

Malene Skogtrø Olsen blir første års senior neste sesong og skal nyte den erfaringen.

– Jeg skal ha det gøy, men også prestere på mitt beste og bli bedre og bedre, forteller hun.

– Hvordan skal dere jobbe for å nå disse målene?

– Vi skal jobbe knallhardt, målrettet og effektivt gjennom hele sesongen, istemmer jentene fra Ålesund Sportsdrill.

Kristina Nøstdahl Haugsbø forventer også at hard jobbing på trening ligger til grunn for at jentene skal klare å nå målene sine for neste sesong. I tillegg trekker hun frem andre viktige faktorer som må til for å lykkes innen sportsdrill.

– Sportsdrill krever dedikasjon, fokus, selvstendighet og gode treningsvaner. Dette er noe jeg forventer av jentene. I tillegg forventer jeg at de er lydhøre og tar til seg trenernes tilbakemeldinger og jobber med disse. Til slutt må det være god sportsånd på trening og i konkurranser. Sportsdrill er på mange måter en individuell idrett, men man er likevel helt avhengig av samhold og støtte fra klubbvenninner og trenere for å nå målsetningene de har for sesongen, poengterer hun.