Det har lenge vært kjent at Klipra Utbygging AS, en del av Nordr AS, har ønska å selge den store tomta på Klipra som har gått ut under navnet Rosehagen. Nå er den kjøpt av Wenaas Eftf. AS og Finansgruppen Eiendom AS, går det fram av ei pressemelding.

Planen er å bygge et boligprosjekt med 78 leiligheter på tomta. Rammesøknaden for dette boligprosjektet er allerede godkjent. Prosjektet inkluderer blant anna parkeringskjeller, heis, sørvendte balkonger og opparbeida uteområder.

Starta som ÅBO-prosjekt

I si tid var det gamle ÅBO, Ålesund og omegn boligbyggelag, som utarbeida planer for et boligprosjekt med 54 leiligheter i Rosehagen. Planene ble aldri realisert, og i 2012 solgte ÅBO selskapet Klipra Utvikling AS – i realiteten tomta – for 6 millioner kroner til Ulsmo, meldte Sunnmørsposten.

Veidekke Eiendom utarbeida et helt nytt boligprosjekt og gav det nytt navn, Fagerliplassen, som skulle inneholde rundt hundre leiligheter. Heller ikke Veidekke klarte å realisere planene, og i 2020 fikk Veidekke Eiendom nye eiere og nytt navn, Nordr AS. Nordr fikk altså godkjent en rammesøknad på 78 leiligheter, men i vår ble det kjent at de ønska å selge tomta, angivelig fordi Ålesund ikke hører til satsningsområdet deres. Prisantydning for tomta ble oppgitt til 42 millioner.

22,5 millioner kroner

Nå er det altså Wenaas Eftf. AS og Finansgruppen Eiendom AS som har overtatt Klipra Utvikling AS og tomta med kallenavnet Rosehagen (der det såkalte Rosehuset ble revet under mye oppmerksomhet og store protester for noen år siden.) Ifølge grunnboka for eiendommen ble den solgt for 22,5 millioner kroner den 18. desember.

Illustrasjon av det rammegodkjente prosjektet. (Arkitektkontoret Odd Thommesen)

De nye eierne

Wenaas Eftf. AS er et familieeid investeringsselskap med lang erfaring i å utvikle næringsbygg og boliger. Finans Gruppen Eiendom AS driver først og fremst eiendomsutvikling innen næring og bolig. De har en uttrykt målsetning om å utvikle bærekraftige og attraktive boligmiljøer.

Wenaas Eftf. AS og Finansgruppen Eiendom AS har tidligere utvikla boligprosjektet Midtmoa sammen.