I Eikenosvågen på Flisnes legger Mostein nå til rette for at ni av eneboligene i feltet kan anskaffes nesten ferdige – klar for egeninnsats.

– Dette gir kjøperne en mulighet til å forme sitt eget hjem med betydelige kostnadsfordeler, sier prosjektlederen.

Daniel Lausund Foto: Havnevik

Dette kan du gjøre selv

Egeninnsats omfatter arbeidet som gjenstår etter at rørlegger, elektriker, flislegger og snekker har fullført sine oppgaver. Dette kan være malerarbeid, montering av kjøkken og trapp, samt innvendig snekkerarbeid som gulvlegging og listemontering.

– For de som er litt handy betyr egeninnsats ikke bare en betydelige kostnadsbesparelser, men også muligheten til å øke verdien på det nye hjemmet. Men dette er ikke bare et spørsmål om økonomi: Jeg ser for meg at de som velger å investere i egeninnsats også sitter igjen med en solid dose stolthet, som definitivt legger til en ekstra dimensjon til forholdet folk får til sitt eget hjem, sier Lausund.

Ikke ta deg vann over hodet

Selv om egeninnsats har mange fordeler, er det ikke for alle. Det er viktig å vurdere egne ferdigheter og tid nøye før man engasjerer seg. Dårlig utført arbeid kan påvirke boligens verdi negativt.

– For å utelukke en slik potensiell negativ påvirkning, vil vi samarbeide tett med kundene for å fordele ansvar og sikre at egeninnsatsen gjennomføres på en profesjonell måte, avslutter Daniel Lausund.

Mostein er allerede i gang med utbyggingen i Eikenosvågen. Foto: Mostein