Remi Relling er svært fornøyd med den flunkende nye liftbilen. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Vi ble med en tur opp i liften da han holdt på å utbedre skadene fra stormen sist uke, på bygget der vi holder til.

– Med en lift med jib-arm som er utstyrt med teleskop, kan vi nå komme til på tak og i bakgårder der man tidligere måtte opp med stillas for å utføre arbeid, forteller Remi Relling.

Ikke en jobb for dem med høydeskrekk Foto: Kåre Stig Nøstdal

Relling og Liftmann har tidligere leid liftbil fra Oslo liftutleie for å ta jobber på slike høyder, men har nå gått til anskaffelse av egen bil. Dette er ifølge Relling den liftibilen av denne typen med lengst rekkevidde i hele fylket.

– Rekkevidde er en ting, men på grunn av de ulike finessene er nok denne bilen også enda mer fleksibel enn den vi har benyttet tidligere. Dette gjør at vi nå kan jobbe på steder vi tidligere ikke klarte å komme til, forteller Relling, og legger ikke skjul på at det er rikelig å gjøre om dagen.

På vei ned igjen på baksiden av taket

– Det er jo mange tak her i byen som mangler en og annen takstein, eller har et beslag som trengs å bli gjort noe med. Og det forekommer rett som det er, når vi jobber på et tak, at vi ser at det også er ting som skulle vært utbedret på taket til nabohuset. Vi har jo relativt god oversikt her oppe, smiler Remi Relling, før han kjører undertegnede ned igjen til fast grunn under føttene.

Ned igjen og forsiktig over julepynten i Kongens gate. Foto: Kåre Stig Nøstdal