Blindheim, som er ihuga Manchester United-supporter, innså straks at det hadde gått fryktelig galt da han overlot grunnmursarbeidet til en som holder med Liverpool.

– Siden jeg skulle på jobbreise, overlot jeg ansvaret for jobben til det jeg i alle fall inntil nå trodde var en kompis av meg, forteller Blindheim.

Kompisene Peter Jonny Blindheim og Stefan Sortehaug fra Ålesund. Foto: Geir Arne Albertsen

Gode kompiser

I alle år har kompisene Peter Blindheim og Stefan Sortehaug holdt med hvert sitt lag i England. Nesten like lenge har de hatt veddemål gående om hvilket av de to lagene som kom til å gjøre det best.

– Innsatsen har stort sett vært noen hundrelapper, men etter hvert som vi har blitt eldre, har vi lagt litt mer i potten, sier Blindheim.

Han kan blant annet fortelle at begge to i løpet av de siste årene har måttet svømme over Storfjorden fra Røneset til Valle, en distanse på ca. 3,7 km.

Svært fornøyd

Stefan Sortehaug innrømmer at han er svært fornøyd med jobben han har gjort med grunnmuren, og at resultatet kanskje ble enda litt bedre enn han hadde håpet på.

– Det har vært lagt ned ganske mye arbeid i å gjøre dette skikkelig, så Peter må nok være forberedt på å få en aldri så liten tilleggsregning på jobben, gliser Sortehaug.

Hogget i stein

– Det er nok heller ikke bare å fjerne dette, for det er laget slik at det ikke er mulig å ta bort uten å ødelegge resten av muren, forklarer han.

Usikker byggherre

Blindheim på sin side er foreløpig litt usikker på hva som blir hans neste utspill.

– Jeg kan i alle fall si så mye: at noen ekstra regning kan han i alle fall bare glemme. Men han må heller ikke tro at saken er over med dette, svarer Blindheim på spørsmålet om betalingsvilje.

– Akkurat nå kjenner jeg at jeg har konstruktive tanker for en god plassering av et pissoar i redskapshuset mitt, sier han.

Han understreker samtidig at han neppe tror Sortehaug sover særlig godt om natta, siden han nok ikke regner med at historien slutter her. Så får vi se da!