Sjåfør Yonas Gebreslassie og Kenneth Remme Foto: Kåre Stig Nøstdal

Ved å laste ned appen Jip fra Norges taxi, vil man kunne reise med drosje innenfor området mellom Hessa og Blindheim for kun 100 kroner.

– Vi ønsker å bli mer tilgjengelig for ungdom, og at det skal bli enklere å velge en trygg måte å komme seg rundt på - til en pris som også er overkommelig for dem, forklarer Kenneth Remme hos Norges taxi i Ålesund.

Appen er allerede i bruk, men det gjenstår noen små tekniske utfordringer før 100-krones tilbudet blir tilgjengelig her i byen.

Rett rundt hjørnet

– Foreløpig har vi dette tilbudet kun i Oslo, Bergen og Trondheim, hvor det har vært en kjempesuksess. Men om kort tid vil vi også kunne tilby dette i Ålesund, sier Remme.

Norges taxi har for øyeblikket 25 biler i Ålesund, og 100-krones turene vil gå inn i den ordinære taxikøen hos selskapet.

– Det skal ikke gå lengre tid å få bil om du benytter dette tilbudet, enn om du bestiller til ordinær pris lover han.

Foto: Kåre Stig Nøstdal

Kan «forhåndsbetale»

Det er selvsagt mulig å knytte bank- eller kredittkortet opp mot appen, og turen blir da automatisk trukket fra kortet ditt når du er framme.

– Det er også mulig for foreldre å registrere sitt kort mot appen til den håpefulle, men dette krever selvsagt en høy grad av tillit. Er det en sjanse for at dette kan bli misbrukt, kan det jo fort bli dyrt, sier Kenneth Remme.

Han understreker at det ikke er nok å føle seg ungdommelig, men at man faktisk MÅ være ung eller student for å kjøre billig.