– Dette betyr at vi får nye eiere, og at vi ikke lenger er en del av Møller Mobility Group. Men vi kommer fortsatt til å være samme butikk, samme ansatte og samme organisasjon, og vil fortsatt selge Volkswagen og Audi, sier daglig leder i Møller Bil Ålesund, Knut Arve Sæter.

Møller Bil Ålesund holder til i Brusdalsveien 201 i Ålesund og har i dag over 80 ansatte. Foto: Møller Bil Ålesund

Opprinnelig ble det laga en intensjonsavtale mellom Frydenbø og Møller om dette oppkjøpet allerede i 2015, men på grunn av det som har blitt kalt for «dieselgate» , ble avtalen lagt på is, ifølge Sæter. Nå er den altså henta fram igjen og har blitt en realitet.

Naturlig

Frydenbø Bil er en av Norges største forhandlerkjeder, og er allerede representert i forhandlernettet til Volkswagen og Audi som en følge av oppkjøpet av Berge & Co i 2022. Dermed ble denne avtalen med Møller Bil en naturlig forlengelse av valget som ble tatt i fjor.

– Kjøpet av Berge & Co i 2022 var starten på vår vesentlige satsning innenfor Møller-relaterte produkter. Dette var et svært viktig veivalg for Frydenbø Bil, der vi fikk tilgang til en meget sterk merke- og modellportefølje og et samarbeid med en importør som vi har stor tillit til. Et kjøp av Møller Bil Ålesund og Møller Bil Molde blir dermed en naturlig forlengelse av det valget vi gjorde i 2022, sier Arne Kjetil Møkster, konserndirektør i Frydenbø Bil i en pressemelding.

– Forhandleren ønsker større og regionale enheter. Siden Frydenbø Bil allerede har forhandlere i Sogn og Fjordane, var det helt naturlig for dem å vokse inn i Møre og Romsdal også. På sikt har vi mål om å utvikle oss og bli enda bedre, forteller Knut Arve Sæter.

Administrerende direktør i Møller Bil, Sverre Helno, og konserndirektør i Frydenbø Bil, Arne Kjetil Møkster. Foto: Pressefoto

Skifter navn

Konserndirektør i Frydenbø Bil, Arne Kjetil Møkster, bekrefter i pressemeldingen at oppkjøpet av Møller Bil Ålesund, Møller Bil Molde, Møller Bil Skadesenter Ålesund, samt fjorårets kjøp av Berge & Co, gjør at alle virksomhetene samles under samme navn.

– Ved å øke synligheten vår samlet og skape synergier mellom selskapene, kan dette gi oss større muligheter for utvikling og vekst. Som en naturlig konsekvens vil vi med dette også skifte navn på Berge & Co slik at vi samler vår bilvirksomhet under navnet Frydenbø Bil, sier konserndirektøren.

Fornøyd sjef

Administrerende direktør i Møller Bil, Sverre Helno, er fornøyd med at det er Frydenbø Bil som skal overta de to forhandlerne.

– Både Møller Bil Molde og Møller Bil Ålesund, inkludert Møller Bil Skadesenter Ålesund, er solide virksomheter som leverer gode resultater, grunnet de flinke folkene som jobber der. Dette har vært en grundig salgsprosess i samarbeid med en svært profesjonell aktør, hvor et stort ønske for oss har vært å ivareta medarbeiderne best mulig. Frydenbø er en langsiktig eier med en stolt tradisjon og gode verdier, og som har et tankesett som er helt i tråd med vårt eget i Møller Bil, forklarer Helno.