Sparebank 1 SMN etablerer et såkornfond øremerket midtnorske gründere og oppstartere, og legger 150 millioner kroner i potten, ifølge en pressemelding.

- Vi investerer 150 millioner kroner fra samfunnsutbyttet vårt i midtnorske gründere og oppstartere, forteller Stig Brautaset, konserndirektør i SpareBank1 SMN, divisjon Sunnmøre og Fjordane.

150 millioner - en god start

Sammen med banksjefene for næringsliv i divisjonen, Jan Rune Hurlen og Sigrun Vartdal, ser han for seg større summer:

- For å få noe til å skje, må noen gå foran. Her er det et kjempepotensial for å videreutvikle midtnorsk næringsliv. Vi inviterer investorer til å bidra sammen med oss, og har et mål om å sikre fondet en forvaltningskapital på 300-500 millioner kroner som da skal gå til oppstartsbedrifter og gründersatsing i Møre og Romsdal, Fjordane og Trøndelag, sier de.

Lokale forvaltere og styremedlemmer

En forutsetning for etableringa av fondet var at forvalterne skulle være lokalisert i Midt-Norge.

Jan Petter Hagen, Managing Partner i Converto (i midten), er både glad for og stolt av å ha blitt vist denne tilliten. Fv. Tom Ivar Sætremyr, Linn Aasestrand, Henrik Hustadnes, Jan Petter Hagen, Ivar Nesset, Erlend Låstad og Ole-Jakob Lillestøl, alle fra Converto i Ålesund. Foto: Kristine Mjelde Solevåg

- Vi er glade for at Converto i Ålesund og CoFounder i Trondheim er med på laget, og tar oppdraget i fellesskap, seier bank-trioen.

Forvaltingen skjer på oppdrag fra styret i stiftelsen, som blir opprettet i forlengelsen av Såkorn 1 Midt. Styreleder er Trond Mellingsæter, som har med seg Eli Grong Aursand, Ingvild Vartdal, Toril Hernes og Roar Myhre i styret.