– Det er spesielt. Samtidig er det en rar følelse å slippe ut noe man har laga selv og som vil være ute der for alltid. Men vi er veldig fornøyde med albumet, og det viser godt historia og utviklinga til bandet, sier vokalist i Sonic Waste, Fredrik Hole Ulla om debutalbumet .

Spredt innen rocken

Plata har fått navnet «Affection without Direction», og inneholder alle ni låtene som bandet har skrevet hittil. Låtene på albumet er spredt innen rockesjangeren og varierer fra klassisk rock og pønk til mer alternativ rock og metal.

– Vi har ikke satt oss selv i en bestemt bås innen rocken. Musikken vi spiller og låtene våre, reflekteres av hvem som skriver . Det er låtskriveren som bestemmer uttrykket i låtene og det høres godt på sangene, forklarer Hole Ulla.

Han opplyser også at mange av tekstene tar for seg personlige erfaringer og kan være litt depressive. Grunnen er at slike ting er lettere å skrive om. Men Sonic Waste har også låttekster som Hole Ulla beskriver som «turbotekster» eller satire. Navnet på albumet stammer fra en slik «køddetekst».

– Albumnavnet er henta ut fra ei tekstlinje i en låt som handler om en gutt som tror han er noe på byen og prøver seg på alt og alle. Han har en «affection» mot noen uten retning. Vi syntes «Affection without Direction» var en kul linje og bestemte å ha det som albumtittel, forteller vokalisten.

Det blir mye liv når Sonic Waste holder konsert. Foto: Privat

Fikk sjansen på T2

Opprinnelsen til Sonic Waste går tilbake til 2018, der tre av dagens fem bandmedlemmer gikk sammen og starta bandet. Etter hvert fikk Fredrik Hole Ulla, Arve Løvik Halsebakk og Erik Schulerud Heggem selskap av nye bandmedlemmer, som senere har forlatt bandet. I 2020 ble nåværende gitarist, Jørgen Nesje, en del av bandet, før Håkon Bjerkgaard kom inn like før bandets første store konsert og fullbyrdet dagens Sonic Waste .

2021 var året bandet starta for fullt, altså tre år etter originaloppstarten. I begynnelsen var det en del spilling for åpen mic, samt konsert på The North West-konferansen og oppvarmingsjobb for den trønderske rockekvartetten Waste a Saint på T2. Det var også på T2 Sonic Waste skulle få sjansen.

– Vi var griseheldige med timingen, for dette var i fjor, rett etter landet hadde åpna for fullt etter pandemien. De fleste visste ikke hvem vi var, men det var stappfullt. Det var første gang vi spilte på T2 alene, og vi gjorde det mye bedre enn forventa. Den konserten var utrolig kjekk, og gjorde at gruppa fikk selvtillit og erfaring, så det ga mersmak, smiler Fredrik Hole Ulla.

Nytt album på vei

Rockebandet var nylig tilbake igjen på T2 med konsert. For Hole Ulla er det konsertene som gir mest mersmak grunnet den direkte kontakten og responsen man får fra publikum. Vokalisten forteller at bandet har blitt tatt veldig godt imot av publikum på konsertene de har holdt, og at responsen på eget materiell og coverlåter har vært bra.

– Publikum har ikke vært stille når vi har spilt. De har jubla bra og gitt oss konstruktiv kritikk. Vi er utrolig fornøyde og har ingenting å utsette på publikumet under konsertene våre. Deres respons gir oss ekstra motivasjon til å skrive noe bra, utdyper han.

Apropos låtskriving, er Sonic Waste godt i gang med å skrive ferdig flere nye låter. Selv om bandets første album ble sluppet så nylig som 2. juni, er planen å begynne på et nytt album allerede til høsten.

– Vi er halvveis ferdig med å skrive fem nye låter, så planen er å begynne på et nytt album til høsten. I tillegg har vi blitt spurt om å spille på en festival til sommeren, noe jeg gleder meg fryktelig til. Så det er status quo nå, avslører Fredrik Hole Ulla.

Har dere satt noen ambisjoner for Sonic Waste?

– Vi gjør dette på hobbybasis, men vi har noen små ambisjoner. Vi vil spille flere konserter, helst utenfor Ålesund. I tillegg ønsker vi å lage bra musikk. Men hovedmotivasjonen vår er rett og slett kjærligheten for musikk og å ha det gøy sammen som et band, avslutter Sonic Waste-vokalisten.