Etter at Bjorli Apartment Hotel ble gjort om til selveierleiligheter for en del år siden, er det svært begrenset med tilgjengelig overnattingskapasitet på Bjorli. Nå har Bjorli Utvikling inngått et samarbeid med Novasol, Europas største utleier av feriehus og et selskap som har drevet med det siden i 1968.

– Vi mener at det er et stort ubrukt potensial for å skaffe flere «varme senger» på det private utleiemarkedet her oppe. Det handler bare om, på en trygg og god måte, å matche potensielle utleiere med potensielle leietagere, sier Geir S Vik, daglig leder i Bjorli Utvikling. Han kan fortelle at i dag er kun 1 prosent av hyttene på Bjorli mulig å leie.

Bjorli Utvikling

Bjorli utvikling er involvert i en rekke prosjekter på Bjorli og har en klar ambisjon om å utvikle stedet til en helårsdestinasjon. Og da trengs det senger - mange senger.

– Med gode snøforhold fra desember til i starten av mai, ligger alt til rette for å videreutvikle Bjorli til en enda mer attraktiv vinterdestinasjon. Men vi ønsker å være attraktive hele året gjennom. Det må vi for å kunne bygge en bærekraftig destinasjon, forteller Vik.

Bjorli er allerede en godt etablert vinterdestinasjon for oss på Sunnmøre. Nå vil Bjorli Utvikling legge forholdene enda bedre til rette for overnatting - hele året. Foto: Anne Cathrine Enstad

Han mener at Bjorli har mye å by på også når marka er bar, og ikke minst at beliggenheten er svært god egnet for dagsturer til omkringliggende områder.

– Vi vurderte å starte med utleieformidling av privathytter selv, men valgte å inngå samarbeid med noen som er godt etablert, med stor distribusjon og allerede har alt på stell, sier han.

Novasol

I tillegg til å ha godt innarbeidede rutiner for alt det praktiske rundt utleie av private hytter, har Novasol et godt distribusjonsnett for utleie både i Norge og ute i Europa.

– For Bjorli ser vi i første omgang for oss det regionale markedet. Men vi har også en særlig god distribusjon i Danmark, Tyskland og Nederland, markeder som generelt sett etterspør turer til Norge - både sommer og vinter, forteller Kathrine Synnes hos Novasol.

Sammen med Elisabet Hovdenak har Synnes kontorsted i Ålesund.

– Vi har base og kan kontaktes her, men er mye på farta og har stadig møter med både utleiere og leietagere. Og er det noen som ønsker å leie ut hytta si på Bjorli, så tar vi selvsagt ture oppover for både å besiktige og bli enige om det praktiske, forteller Elisabet Hovdenakk.

Må være enkelt og trygt

Nå jobbes det med å få på plass et lokalt apparat på destinasjonen, som kan håndtere det praktiske ved utleie.

– De som leier skal vite at alt er på stell når de kommer, og utleier skal vite at de finner hytta vaska og i orden når de skal bruke den selv, etter utleie. Da har vi et ansvar for å kvalitetssikre både utleieobjektet og innenfor rimelighetens grenser også leietagerne. Dette krever selvsagt lokal tilstedeværelse, forklarer hun, og får sneket inn at de vil være til stede på Høstmarkedet på Bjorli kommende helg.

Siden det innebærer et betydelig forarbeid, kreves det at de som ønsker å leie ut hytta si inngår en avtale om minimum 10 uker utleie i løpet av et år.

Et steg i riktig retning

– For oss er det viktig å gjøre Bjorli Bookbar, og da kreves flere varme senger. Det vi gjør nå er helt i tråd med øvrige planer vi har her oppe, og et steg i rett retning for å gjøre Bjorli til en attraktiv helårsdestinasjon, sier Vik, og forteller samtidig at tiltaket også har blitt godt mottatt av hytteutbyggerne i området.

– Å vite at du med stor sannsynlighet også kan ha inntekter på hytta di, senker nok også terskelen for de som vurderer å bygge hytte her oppe, avslutter han.

Nå vil Bjorli Utvikling gjøre stedet til en helårsdestinasjon. Foto: Harald M. Valderhaug