Hold Norge Rent sin ryddepris, Gullklypa 2023, ble delt ut i Bergen 7. mai. Ina Giske var en av fem nominerte til prisen, og tirsdag ble det altså heder til dama fra Valderøya. Giske var nominert til prisen for sitt årelange engasjement for rydding av strender og nabolag.

– Jeg må innrømme at jeg hadde forberedt et lite manus i tilfelle jeg skulle vinne, men det ble bare liggende i baklomma. Der og da kjente jeg nemlig på at skulle jeg klare å holde en takketale jeg kunne være bekjent av, så måtte den komme rett i fra hjertet, forteller hun.

Etter prisoverrekkelsen delte Ina gleden med Sjøhesten Hippo. Foto: Børge Sandnes

Deler prisen med alle frivillige

– Denne prisen deler jeg med alle andre frivillige som bruker fritiden sin på frivillig arbeid, sa hun blant annet i takketalen.

Ina har et mantra for det arbeidet hun holder på med, et tankesett hun gjerne vil overføre til så mange som mulig.

– Jeg tenker at det er ikke vårt søppel, men det er vår klode. Derfor bør alle plukke opp og ta med seg søppel de finner i naturen når de er ute på tur, mener hun.

Sjøhesten Hippo

i tillegg til arbeidet med å rydde, er Ina også forfatter av barneboka «Sjøhesten Hippo», og jobber mye med å gi barna gode holdninger til miljøet.

– Det er ikke noe som er mer givende enn å jobbe med unger, for de er ikke så fulle av motforestillinger som vi voksne av og til kan være. Det er jo de som er fremtiden, og det er derfor viktig å gi dem gode holdninger de kan ta med seg inn i voksenlivet, sier Ina Giske.

Premiepengene på kroner 50.000,- skal hun bruke i prosjektet med å lage oppfølgeren til «Sjøhesten Hippo».