Molde hadde gjort kort prosess, AaFK var på felgen og ble direkte overkjørt de siste 30 minuttene, og Molde vant helt fortjent 3-0. Marerittet med enda en pinlige kamp uten scoring var et faktum.

Det er klart at det er mulig å gi ros til for fin kjemping og delvis aggressivt spill i litt over en omgang, men sannheten er likevel at AaFK-spillerne ble tatt med buksa nede. Etter knappe timen var krefter og styrke regelrett brukt opp, spillerne hang ikke med i det hele tatt. Det var rett og slett vondt å se

Dermed sier det seg selv at det kanskje er riktig og fortjent at AaFK står med null poeng, null scoringer og 0-12 i målforskjell når det er spilt fem seriekamper.

Og fortsetter det slik er det også mer enn klinkende klart at AaFK har små sjanser for å komme ut av den motgangen de nå kaver i. Fokus i de kommende treningsøkter bør etter min mening derfor periodiseres på hver enkelt spiller for i det minste å få de noenlunde fysisk klar for kamp. Overskudd og krefter er en nøkkel til å holde intensiteten oppe i 90 minutter, og i hvert fall en viktig nøkkel for å vinne fotballkamper.

Men om Lars Arne Nilsen og hans trenerteam er enig med meg er noe helt annet.

Hva nå? I forkant av onsdagens kamp var det kaos og rabalder i klubblokalene på Color Line stadion. Styreleder Gunnar Haagensen kalte situasjonen for en katastrofe, nevnte at alle burde seg selv i speilet, og kalte også inn til ekstraordinært styremøte. Hva som ble diskutert og hva de ble enige om er ikke kjent, foreløpig er alle munner lukket.

Kan det tyde på at de er usikre på hvilket grep som må tas? Kanskje?

Halmstrået med et brukbart og akseptabelt resultat i Molde forsvant som dugg for solen, nå venter en tøff hjemmekamp mot Haugesund. Jeg er absolutt ikke den som ønsker at Lars Arne Nilsen eller andre involverte skal bi sparket, men skulle det ende med tap mot Haugesund må noe konkret skje.

Det ansvaret hviler på styret i klubben.

Nikolai Hopland spilte midtstopper mot Molde, og gjorde det brukbart. Nå må han fortsette i den posisjonen. Her i aksjon i hjemmekampen mot Vålerenga. Foto: Srdan Mudrinic