Marcusbil ble etablert i 2008 og har siden den gang etablert seg til å bli en av forhandlerne som selger mest brukte elbiler i Norge, spesielt knyttet til merket Tesla. Forhandleren har tre avdelinger i Norge; i Asker og Bærum, på Sørlandet og på Gardermoen.

Fokusområdet i samarbeidet med Løviknes vil være kjøp, salg og videreformidling av brukte og nyere brukte elbiler med høyt fokus på en trygg, unik og god kundereise.

– Løviknesgruppen er en familiebedrift som er forankret lokalt, blant anna med bilverksted med dekk og felger, som gjør et slikt samarbeid svært interessant. De har en sterk lokal forankring og mange kunder som vi håper og tror tar oss godt imot, sier eier av Marcusbil AS, Marcus Inberg.

– Jeg tror samarbeidet blir veldig bra. Marcusbil ser viktigheten av å ligge midt i fylket vårt, og et samarbeid mellom oss vil være ubetinget positivt og gagne begge parter. Alle biler som kjøpes gjennom Marcusbil vil ha tilhørighet til Vestnes bilverksted og Vestnes dekk og felger. En slik tilhørighet var avgjørende for Marcusbil. Dette blir artig og går litt mot strømmen, men vi ønsker å være den første som satser på brukte elbiler, uttaler eier av Løviknesgruppen, Jan Henning Løviknes.

I overgangen september/oktober åpner Marcusbil AS avdeling i Møre og Romsdal, på Vestnes. Det blir den fjerde avdelingen i kjeden. Foto: Pressefoto

I tillegg innebærer samarbeidet at Marcusbil åpner en ny avdeling i Møre og Romsdal, på Vestnes, i de tidligere lokalene til Vestnes dekk og felger på Trohaugen industriområde.

Dette blir den fjerde avdelingen i kjeden, men det første komplette bilsenteret til Marcusbil i Norge. Den nye butikken vil ha offisiell åpning i overgangen september/oktober.

– Jeg ser frem til å starte avdeling i Møre og Romsdal. Et mål for alle avdelingene våre er å selge et betydelig antall biler, og dersom vi klarer det i Møre og Romsdal også, vil det være en suksess. Vi mener det er et stort nok nedslagsfelt der til at det er et godt marked for å selge brukte elbiler, og gleder oss derfor til å åpne i september/oktober, sier Marcus Inberg.