Grunnspillet i 1. divisjon er gjennomført og etter 18 kamper er det klart at det er Kolbotn, AaFK Fortuna, TIL 2020 og Øvrevoll Hosle som skal spille opprykkssluttspill.

Tirsdag ble kampoppsettet for sluttspillet offentliggjort av Norges Fotballforbund. AaFK Fortuna starter sluttspillet med bortekamp mot Øvrevoll Hosle helga 7. eller 8. oktober, og spiller siste sluttspillkamp mot samme motstander på hjemmebane 18. november. Mellom der skal det også spilles hjemme- og bortekamper mot Kolbotn og TIL 2020.

– Vi er relativt godt fornøyde med oppsettet. Vi vet jo hvilke lag vi skal møte, og vi skal spille mot alle både hjemme og borte, så sånn sett er det begrensa hvor ille det kan bli. Men ut ifra slik det er satt opp er vi godt fornøyde, spesielt med at vi avslutter med to hjemmekamper som kan bli helt avgjørende, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo om spilleoppsettet.

De fire lagene i topp fire-sluttspillet spiller hjemme og borte mot hverandre, der vinneren rykker direkte opp til Toppserien, mens 2.-plassen spiller opprykkskvalifisering over to kamper mot laget som havner på 9.-plass i Toppserien.

Lagene utenfor topp fire spiller enkeltoppgjør mot hverandre, der de to nederste lagene rykker ned til 2. divisjon.

Her er hele oppsettet for sluttspillet for topp fire-lagene:

Runde 1 (7. - 8. oktober) Kolbotn - Tromsø IL 2020 Øvrevoll Hosle - AaFK Fortuna

Runde 2 (14. - 15. oktober) Tromsø IL 2020 - Øvrevoll Hosle AaFK Fortuna - Kolbotn

Runde 3 (21. - 22. oktober) Tromsø IL 2020 - AaFK Fortuna Øvrevoll Hosle - Kolbotn

Runde 4 (4. - 5. november) Kolbotn - AaFK Fortuna Øvrevoll Hosle - Tromsø IL 2020

Runde 5 (11. - 12. november) Kolbotn - Øvrevoll Hosle AaFK Fortuna - Tromsø IL 2020

Runde 6 (18. november) Tromsø IL 2020 - Kolbotn AaFK Fortuna - Øvrevoll Hosle

Endelig kampdato og tidspunkt offentliggjøres innen kort tid.

Slik ser tabellen i 1.-divisjon ut før sluttspillet:

AaFK Fortuna går inn i sluttspillet på 2.-plass, som gir opprykkskvalifisering mot 9.-plassen i Toppserien. Foto: Skjermbilde tatt fra fotball.no