Foto: Linda Iversen

I strålende solskinn stilte 32 deltakere fra Ålesund Sportsdykkerklubb opp for å fjerne plast og annet avfall fra Brosundet. Dykkere, fridykkere, båførere og hjelpere på land, var alle med på den årlige havneryddingsdugnaden.

I løpet av omtrent tre timer med arbeid hadde ryddedeltakerne funnet mange rare gjenstander som ikke hører hjemme på havbunnen. Mye plast, glass, flasker og en god del sykkel- og bildekk, samt stoler, krakker, bilskilt og en drone, ble hentet opp fra bunnen av Brosundet og med rette plassert i en container. Da havneryddeaksjonen var ferdig hadde deltakerne fylt en hel container med søppel.

– Det var en veldig fin dag med flott vær og mange som stilte opp. Vi holdt på i nesten tre timer, og er fornøyd med jobben som ble gjort. Nå ser det bra ut, men det er samtidig synd at vi finner så mye plast og annet avfall i Brosundet, sier styreleder i Ålesund Sportsdykkerklubb, Linda Iversen.

En gammel drone var blant funnene som ble gjort på havbunnen. Foto: Linda Iversen

Til vanlig avholder Ålesund Sportsdykkerklubb en slik havneryddeaksjon en gang i året. Iversen opplyser derimot at de nå jobber med å få til en havnerydding til i løpet av året.

– Vi vurderer å ha en dugnad til i år. Den blir i så fall på Volsdalsberga i nærheten av der klubben holder til. Det er noe vi prøver å få til, forteller hun.

Foto: Linda Iversen
Foto: Linda Iversen