Det er tekniske problemer med sideporten, og reparasjonen vil gjennomføres lørdag 3. september.

- Vi går ikke på kompromiss med sikkerheten til våre passasjerer, ansatte eller våre skip. Med en gang problemene ble oppdaget valgte vi i samarbeid med Det Norske Veritas, Tersan-verftet og leverandøren å stenge porten for bruk. Samtidig er vi glade for at vi allerede nå får utbedret feilen så raskt, sier administrerende direktør Bent Martini.

Havila Capella har avgang som planlagt fra Bergen fredag 2. september kl. 20.30, og vil da seile til Ålesund. Her får passasjerene mulighet til å gå av skipet, som deretter seiler til Hareid for et kort verkstedopphold. Alle passasjerer om bord tilbys en guidet båttur til Hjørundfjorden med sightseeingbåten Geirangerfjord II og en times opphold i Urke, uten ekstra kostnad.

- Ulmatec forventer at jobben er gjort på noen timer i løpet av lørdagen. Det Norske Veritas og vi skal godkjenne reparasjonen i etterkant, og planen vår er å være i rute igjen fra Ålesund kl. 20.00 lørdag kveld. Dessverre betyr dette verkstedoppholdet at årets første seilas inn til Urke og i Hjørundfjorden ikke blir noe av på denne rundturen, forklarer Martini.