I 2019, like etter at hun var ferdig på videregående skole, døde Kristinas mor. Kristina ble sittende igjen alene med ansvaret for en enebolig og leieboer på Fjelltun, og gikk gjennom en svært vanskelig periode i livet.

– På det tidspunktet hadde jeg nok «skrudd av» det meste av følelser, og hadde rikelig nok med meg selv og min egen hverdag, forteller hun.

Skulle fjerne «gammel» app

Da hun var 14 år hadde hun imidlertid lastet ned applikasjonen «Hot or not», datidens fjortisversjon av Tinder.

– Flere år senere, bare noen måneder etter at jeg mistet mamma, skulle jeg egentlig bare inn for å slette appen da jeg kom over en melding fra Dan Oliver. Da kjente jeg han ikke i det hele tatt, men følte likevel at jeg i alle fall måtte svare, forteller hun.

Ette å ha chattet litt sammen over en periode, hadde hun fått vite at han var venn med søskenbarnet hennes. Hun stakk derfor en dag innom butikken der Dan Oliver jobbet, egentlig bare for å si hei.

– Jeg ble rett og slett stupforelska i det øyeblikket jeg så henne for første gang, avslører Dan Oliver.

Bare gode venner

– Joda, jeg syntes han var kjekk, men fra min side var det ingen slike følelser, forteller Kristina. Likevel begynte de å henge sammen og ble etter hvert svært så goder venner.

Etter en stund var de så mye sammen at vennene deres begynte å omtale dem som et par.

– Men slik var det slett ikke. Jeg likte å være sammen med han, men så ikke på han som er fremtidig kjærte, bedyrer Kristina. Hun visste imidlertid at Dan Oliver hadde en helt annen agenda.

Tålmodighet er en dyd

Og på en fest i februar 2021 skulle alt endre seg.

– For første gang innrømmet også jeg at jeg hadde følelser for han og kun noen dager etter hadde Dan Oliver flyttet inn med bag i huset mitt i Setrevegen, ler Kristina. Hun innser i ettertid at det at det nok aller meste handlet om at hun hadde turt å «skru på» følelsene sine igjen.

– Men det var to år med intens jobbing fra min side da, skyter Dan Oliver inn.

- Joda, og det er bra at du er en så tålmodig mann, parerer Kristina. Og måten hun titter bort på Dan Oliver avslører med all tydelighet at det utsagnet kommer rett fra hjertet.

Dan Oliver og Kristina med lille Luke Oliver, utenfor hotellet der bryllupsfesten skal være. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Verdens fineste julegave

Nå skjedde ting fort. De to forlovet seg i september samme året, og 2. juledag fikk de tidenes julegave: Kristina var gravid!

– Når man har surra så lenge rundt grøten, er det vel like godt å kjøre på. Vi kjenner jo hverandre så godt at det neppe kan komme noen negative overraskelser fra noen av oss, sier de to ganske så samstemte.

Kristina var svært så fornøyd i denne kjolen hos Chérie brud i Ålesund. Men valget falt til slutt på en annen kjole fra samme salongen. Den får brudgommen ikke se før 24. juni. Foto: Privat

Klare for Bryllup -nesten

Nå er det meste klart til bryllupet i juni. Pappaen til Kristina har hester på Vigra, så han stiller med hest og vogn, brudekjolen er kjøpt, kirka er reservert og hotellet er booket til bryllupsfesten, og står Stine Nilsen for musikken.

– Nå gjenstår egentlig kun en ting: at jeg klarer å finne en smoking til den store dagen, avslutter Dan Oliver.

En stor takk til Kristina og Dan Oliver som delte sin historie.