Hästens er et verdenskjent merke som leverer senger av ypperste kvalitet. Selskapet er etablert i over 50 land verden over, og har butikker i storbyer som London, Paris, Berlin og New York. I Norge er den eneste Hästens-butikken lokalisert i Oslo, men om en måned åpner de altså butikk i lille Ålesund.

– At Hästens etablerer seg her vil sette Ålesund på kartet, både i regionen og langt utover det. Det er et kvalitetsstempel og en anerkjennelse av byen at et så anerkjent merke ønsker å etablere seg her, sier partner og markedssjef for Hästens Ålesund, Frank Victor Valderhaugstrand.

– Hästens er en fantastisk sterk merkevare i sitt segment. De er i det absolutt øvre sjiktet når det kommer til kvalitet og design. Dette er helt nytt og unikt i Ålesund, legger daglig leder Mads Erik Larsen til.

Ble kontaktet

Larsen forteller at Hästens kontaktet ham før sommeren i fjor, der de informerte om at de hadde sett på Ålesund som en interessant plass å åpne butikk. Etter et positivt møte med selskapet bestemte han seg for å gå for konseptet, og begynne å jobbe med det. Deretter presenterte han konseptet for kamerat og seriegründer Frank Victor for å få hans mening om prosjektet.

– Ikke bare ble han begeistret for konseptet, men han fikk også veldig lyst til å være involvert. Etter et par gode samtaler fant vi ut at vi utfyller hverandre godt og føles som en veldig bra match. Mot slutten av august begynte ballen å rulle, og allerede i september reiste vi til Hästens i Sverige, forteller Mads Erik Larsen.

Naturlige materialer

Det unike med sengene som Hästens produserer er bruken av naturlige materialer, og da spesielt bruken av hestehår. Disse hårene har flere unike egenskaper og blir behandlet på en spesiell måte. Det gjør at sengene får ekstra fjæring, samtidig som at hestehårene fungerer som sengen sitt eget ventilasjonssystem.

– Hestehår er hule, noe som gjør at de transporterer og fordeler både luft og fuktighet. Dette gjør at sengene har spesielt gode pusteegenskaper og man opplever et helt annet klima under dyna, utdyper Frank Victor Valderhaugstrand.

En annen unik ting med Hästens senger er at de i all hovedsak produseres for hånd.

– Det er en helt annen form for produksjon med høyt fokus på kvalitet og holdbarhet. Sengene leveres med 25 års garanti på fjær og rammeverk, mens levetiden anslås å ligge på mellom 30–50 år. Det tar hele 600 timer å produsere ett eksemplar av den argeste designersengen, mens det tar 60–80 timer å produsere de mer enkle sengemodellene, opplyser Eriksen.

Glade gutter med stil: Mads Erik og Frank Victor iført badekåper i det ikoniske «bluecheck»-mønsteret til Hästens. Her fra Hästens showroom i Köping, Sverige. Foto: Privat

Åpning om en måned

De to herremennene som står bak etableringen av Hästens-butikken i Ålesund har satt lørdag 22. april som offisiell åpningsdag. Foreløpig er det mye som gjenstår før lokalet i Løvenvoldgata 9 er klart for å åpne butikk, men renovasjon og byggeprosess er godt i gang.

– Huseier foretar en totalrenovering av lokalet, så vi får gleden av å åpne en helt ny butikk i et gammelt, ærverdig og meget fint jugendhus. Det er langt ifra ferdig, men det skal gå. Det kommer til å bli en skikkelig flott butikk med høy standard, som vi tror blir ganske unik i Ålesund, sier de.

– Vi brukte god tid på å finne den rette beliggenheten og er veldig fornøyde. Vi mener at konseptet passer desidert best i et bysentrum, og det er samtidig fint å kunne bidra til at Ålesund som by utvikler seg videre.

– Selv er vi veldig stolte over at Hästens etablerer seg i Ålesund og for at vi får stå i spissen for det hele. Vi gleder oss stort til å vise frem butikken, avslutter Mads Erik Larsen og Frank Victor Valderhaugstrand med et smil.